20 / 04 / 2024

kira gelir vergisinde son gün

kira gelir vergisinde son gün

Gayrimenkul kira gelirleri için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor...

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

1 Ocak -31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 1. taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün!

2015 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya verenler 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti 31 Mart'ta son buluyor. Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün kaldı..

Gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün!

2016 Mart ayında ödenen vergiler arasında gayrimenkul sahiplerinin gelirleri için ödedikleri vergiler de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün!

Mart ayı vergi takvimine göre kira gelir vergisinin beyan dönemi 25 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 8 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 15 gün!

2014 yılında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2015 yılında vergi ödemek ile mükellef oluyor. İkinci taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Bir sene içerisinde elde edilen gayrimenkul kira gelirleri, bir sonraki sene vergiye tabi tutuluyor. İkinci taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisinin son ödeme günü yarın!

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mart 2015 tarihinde son buluyor. Buna göre kira gelir vergisinin son ödeme günü yarın olup; verginin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor...

Kira gelir vergisi ne zaman son?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi ne zaman son?

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kira geliri vergisinde istisna tutarı ne kadar?

Posta gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugünkü yazısında kira gelir vergisini kaleme aldı. İşte Turan'ın "Kira vergisinde ince hesap" başlıklı o yazısı...

Kira gelir vergisinde beyana tabi ücretler!

1 Mart'ta başlayan gelir vergisi beyan dönemi 30 Nisan'da sona erecek. Peki gelir vergisinde ücret matrahı bazı nedir, hangi ücret beyan edilmez? İşte gelir vergisi beyanıyla ilgili detaylar...

Kira gelir vergisinde muaf olunan durumlar!

Kira gelirinde beyanname dönemi başladı. Kimileri gelir vergisi beyannamelerini 25 Mart'a kadar teslim ederken, kimileri de beyanname vermeyecek. İşte muafiyet şartları...

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Senede iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Kira gelir vergisinde dikkat edilecek 15 madde!

Kira gelir vergisi beyanname ve ödeme sürecinde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kira gelir vergisinde dikkat edilecek 15 madde..

Kira gelir vergisinde yüzde 5 indirim!

Kira gelir vergisi indirimleri arasında yüzde 5'lik bir indirim de bulunuyor. Peki, bu indirim kimlere, hangi koşullarda yapılıyor?

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi nereye ödenir 2018?

2018 kira gelir vergisinde beyanname ve ödeme dönemi 1 Mart itibari ile (dün) başladı. Peki, kira gelir vergisi nereye ödenir 2018? Ödeme nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi 2018!

Kira gelir vergisinde beyanname dönemi yaklaşıyor. 2018 yılı kira gelir vergisi beyannameleri 1 Mart itibari ile verilmeye başlanacak..

kira gelir vergisinde son gün Haberi

kira gelir vergisinde son gün

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor. Vergi gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. Buna göre 2016 yılında elde edilen kira gelirleri için bu yıl kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.


Ancak istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu senenin vergi mükellefleri; konutta 3 bin 800 TL'den işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelir elde eden kimseler oluyor. 


Belirlenen bu istisna sınırından düşük geliri olan kimseler ödemelerden muaf oluyor. Muaf olmayan kişilerin ise vergi ödemelerini senede iki eşit taksit halinde yapması gerekiyor.  


Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri yarn son buluyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödenecek.


Ödemeler; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları...