17 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?



KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Kira gelir vergisi beyanname süreci 1 Mart'ta başladı. Mükellefler geçtiğimiz yıl elde ettikleri gelir için öncelikle gelir vergisi beyannamesi veriyor. Beyanname için son gün 31 Mart olarak belirlendi. Henüz beyannamelerini vermemiş olan kimselerin ay sonuna kadar beyanlarını vererek ilk taksit borcunu ödemeleri gerekiyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Kira gelir vergisi mükellefleri Kira vergi beyannameleri 3 yöntemle verilebiliyor. Bu yöntemler:

1- Hazır Beyan Sistemi aracılığıyla internet ortamı,

2- Bağlı bulunulan (ikametgâhın bulunduğu yer vergi dairesi) vergi dairesine kâğıt ortamı,

3- 3568 sayılı Kanun gereği elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almış meslek mensupları ile sözleşme imzalanarak e-Beyanname sistemi.

Hazır Beyan Sisteminde, kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor. Kağıt ortamında hazırlanan beyanname; kayıtsız (adi) posta ile gönderilmiş veya özel dağıtım şirketleri tarafından getirilmiş ise vergi dairesi evrak kayıt tarihinde,kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi, Kurye vb.) ile gönderilmiş ise zarfın üzerine PTT tarafından tatbik edilen kabul tarihinde verilmiş sayılıyor.
 

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılara ara zam yapılabilir mi?

Aldığım evden kiracı hemen nasıl çıkar?


Geri Dön