28 / 03 / 2024

Kira kanununa göre tahliye!

Kira kanununa göre tahliye!

Yeni Kira Kanunu 347 inci madde hükümlerine göre, ev sahipleri on senelik kiracılarını hiçbir gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor. İşte Yeni kira kanununa göre tahliye esasları...



Kira kanununa göre tahliye!

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe konulacak olan Yeni Kira Kanunu 347 inci madde hükümlerine göre, ev sahipleri on senelik kiracılarını hiçbir gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor.


Kanunda bu husus "Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir." hükümleri ile açıklanıyor.


Bu şekilde tahliye sağlayacak olan ev sahiplerinin, 10 yılı tamamlayan kiracılarına tahliyesi için en az üç ay öncesinden yazılı bildirimin yapılması gerekiyor.


MADDE 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Yeni kira kanunu!


Geri Dön