23 / 04 / 2024

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..



Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor.


Bu uygulama zorunlu olmamak ile birlikte böyle bir şerhin yaptırılması ile kira hakkı daha güvence altına alınmış oluyor. Bu şerh ile taşınmazlarla ilgili yaşanabilecek sorunlarda kiracının tahliyesi, mağdur edilmesi engellenmiş oluyor.


Kira şerhi ile söz konusu gayrimenkulün satışa konu olması durumunda yaşanabilecek mağduriyetlere karşı da önlem alınmış oluyor.


Kira şerhinin konulabilmesi için kira sözleşmesinin noterde düzenlenmesi ve kiracıya şerh yetkisinin verilmiş olması gerekiyor.  


Eğer kira sözleşmesi noterde yapılmamış ise ya da noterde yapılmış ancak tek taraflı şerh yetkisi kiracıya verilmemiş ise taşınmaz sahibinin başvurusu ve akit sırasında imza atması da şart.


Kira şerhi için gerekenler

- Kiralanan yerin tapu senedi  

- Kira sözleşmesi

- Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

- Kiracı ya da kiralayan taraflardan herhangi biri şirket ise şirket evrakları (Şirkete ait tapuda işlem yapmak için alınan yetki belgesi aslı, imza sirkülerinin aslı, vergi levhası fotokopisi)


Kira şerhi tapu harcı 2017

Kira şerhi tapu harcı için binde 6,83 oranında harç ödemesi yapılıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön