26 / 04 / 2024

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...



Ev sahiplerinin, konutlarında oturmakta olan kiracıyı herhangi bir sebeple hukuki yollar ile evden çıkarmasına kiracı tahliyesi adı veriliyor. Kiracının evden tahliye edilebilmesi için geçerli sebeplerin olması gerekiyor. 
  
Kiracı tahliyesine ilişkin hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu madde 347'de yer alıyor. Kiracı tahliyesi, tek bir kurala ya da nedene bağlı olarak yapılamıyor. Olayın nedenleri değerlendirilerek hukuki bir yol çizilmesi gerekiyor. 

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracının tahliyesinin istenebilmesi için öncelikli olarak kiracının ne kadar süredir o evde ikamet ettiği, ödemelerini düzenli yapıp yapmadığı, kiraya verenin ihtiyaçları, piyasa genel durumu gibi unsurlar göz önünde bulundurularak karar verilmesi gerekiyor. 

Tüm bunların yanı sıra kira sözleşmesi için belirli bir tarih bulunuyor olsa da bu sürenin bitmesi, kiracının çıkarılması için haklı bir neden olarak görülmüyor. Süre dolduktan sonra kiracının kendi isteğiyle çıkmadığı sürece belirli hususlar dışında ev sahibinin çıkarma hakkı bulunmuyor. 


Geri Dön