20 / 04 / 2024

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...



Ev sahibi kira sözleşmesi sona erdikten sonra süreyi uzatabiliyor ancak süre bittiği için kiracının tahliyesini isteyemiyor. Ancak kanun gereği, kiracının süresini dolduğu zaman çıkarılabilmesi için 10 yıllık kiracı olması gerekiyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

10 yıllık kiracının tahliye edibilmesi için şartların sağlanıyor olması gerekiyor. Bu durumda da kira sözleşmesinin yapıldığı günden bu yana 10 yıllık sürenin geçmesi koşulu aranacaktır. 

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Bu konuda kiraya verenin yapması gereken yasal işlemlerden biri de sözleşme bitimine 3 ay kala kiracısını bilgilendirmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de fesih bildirimi yapılması gerekiyor. Kiracı ve kiralayan arasında yeni bir sözleşme yapılmamış olması şartı bulunuyor. 

10 yıllık süreden sonraki bildirim üzerine kiracının tahliyesi tahliye davası ile sağlanabiliyor. Bunun yanında kiracı tahliye davası açabilmek için bunu kanıtlanabilir nedenlerle açıklamak gerekecektir. 

10 yıllık kiracının tahliyesi işlemleri için dava açılması gerektiğinde fesih bildirimi gönderilirken sözleşme sürelerinin doğru hesaplanması da ayrı bir önem taşır. 

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu mu? Haziran kira zammı 2022 kaç TL?

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hülle ile satış nedir? Hülle ile satış cezası ne?

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!


Geri Dön