26 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Yargı harekete geçti!

Kiracılar dikkat! Yargı harekete geçti!

Artan kira fiyatlarından sonra ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre kira tespit ve tahliye davalarında yaklaşık iki kat artış yaşanırken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde kira davalarına bakan üç hukuk dairesinin yanına bir hukuk dairesi d



Artan kira fiyatlarından sonra ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre kira tespit ve tahliye davalarında yaklaşık iki kat artış yaşanırken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde kira davalarına bakan üç hukuk dairesinin yanına bir hukuk dairesi daha açılması kararı alındı. Hal böyle olunca hem vatandaşın adalete erişimi, hem de mahkemelerin iş yükünü azaltmak adına İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde kira davalarına bakan üç hukuk dairesinin yanına bir hukuk dairesi daha açılmasına karar verildi. Halihazırdaki kira davalarında ise istatistiklere göre mahkemeler kiracılar lehine kararlara imza atıyor.

Kiracılar dikkat! Yargı harekete geçti!

Mahkemeler süratle ve titizlikle çalışırken 2022 yılı içinde gelen bin 991 dosyadan bin 447'si sonuca bağlandı. Kat mülkiyeti, veraset, vesayet hukuku gibi birçok konunun nihayete erdirildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki dosyaların çoğunluğunu gündemi de oldukça meşgul eden kira davalarını kapsıyor. Peki ev sahibi kiracıyı hangi şartlarda evinden çıkarabilir?


Geri Dön