26 / 04 / 2024

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Gayrimenkuldeki sert bir şekilde yükselişin ardından hükümet harekete geçti. Ücret artışlarına karşı çalışma başlatılmasına da sektörden de destek geldi. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olan Risk Analiz Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığı engellemek için harekete geçti. Bununla beraber gayrimenkul sektöründe fiyat artışına neden olan etkenler tek tek araştırılıyor. Bu sebep ile suni fiyat artışı gerçekleştirerek arz talep dengesini bozmuş olması, enflasyona neden vererek piyasayı olumsuz şekilde etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru şekilde beyan etmeyen şahıslar ve firmalar tespit ediliyor. Enflasyonist ortama neden olan ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen gerçek ve tüzel şahıslar hakkında gerekli işlem başlatılması ile ilgili kurumlara bilgiler veriliyor. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında ise ilan veren emlakçılara doğru yürütülen risk analizi ile yapılan tespitler sonucu saha denetimlerine de başlandı.

VERGİ GELİRLERİ ARTAR

Gayrimenkul sektörü ile ilgili başlatılan denetime sektörden tam destek sağlandı. Yeni Şafak'ın haberine göre; Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, hükümetin geçmiş zamanda ilan sitelerine bazı yükümlülükler getirdiğini belirtti. Özcan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"İlan – satış - tapu grubunda belirli bir tutarlılık olup olmadığı ile ilgili yönelik kontrol mekanizması yaratılmıştı. Gelen bilgiler, bu konuda görev alan devlet kurumların süreci hızlandırdığını aynı zamanda sahaya da indiğini belirtiyor. Şüphesiz bu tür düzenlemeler, gayrimenkullere doğru fiyat verilmesinde devletin yapılacak satış işlemleri temelli şekilde elde edeceği gelirlerin eksiksiz beyan istenmesi ve tahsil edilmesi yönünde çok önemli fayda sağlayacak. En önemlisi ise toplumumuzda maalesef eksik olan gayrimenkullere bağlı harç, vergi verme isteksizliğini ortadan kaldırılmasına vesile olması neticesinde, bu tür mekanizmalar önemli hale geliyor."

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti


Geri Dön