28 / 03 / 2024

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...



Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısındakiracının eve verdiği zararın nasıl tespi edileceğini kaleme aldı. İmal okuyucusundan gelen "Kiracım eve zarar verip çıktı, nasıl bir yaptırımda bulunabilirim?" sorusunu cevapladı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Konutunuzu kiraladığınız biçimde size bırakmayan kiracı, sizin konutunuzun demirbaşlarına zarar vermiş sayılır. Yaşanan bu üzücü durumda siz değer kaybınızı hesaplattırıp, kiracıdan temin etmeniz gerekir.

Kiracı sizin evinizde ikamet ettiği süre boyunca size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatarak icra işlemi başlattığınızda kiracı size olan bu borcunu ödemekle yükümlüdür. 

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Eğer evinizde oturan kiracı, yapılan kira sözleşmesine itiraz eder ve konut ile ilgili olarak dava açarsa, bu durumda da siz de kiracınıza itirazın iptali ile cevap verebilirsiniz. Eğer kiracınız haksız olarak size inkarda bulunuyorsa, ayrıca sizin inkar tazminatı alma hakkınız da bulunuyor.

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan bu üzücü durum, etik tavra da uygun olmayan bir hale dönüşüyor ve yapılacak olan ihbar ve yaptırımlarla ortak bir noktada bir araya gelmek gerekiyor.

Kirada olan dairelerin satışı nasıl yapılır?


Geri Dön