29 / 03 / 2024

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Türkiye'de yüksek seyreden enflasyon nedeniyle ev fiyatları sert yükselmiş, kiralar da fahiş rakamlara çıkmıştı. 2023 yılına sayılı günler kala ev sahiplerinin yeni zam bahanesi belli oldu.



Kiracıların kontrat dönemi sona ermemesine rağmen yeni yılda maaşlara yapılacak zamları gerekçe gösteren ev sahipleri, kiralara zam talep etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, "Yılbaşında maaşlara yapılacak olan zamlar sebebiyle kira zammı talep edilemez" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de seyreden yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar ev fiyatları ve kiralardan dert yanmaya devam ediyor. Son olarak yeni yıla az bir zaman kala ev sahiplerinin yeni zam bahanesi kiracıların keyfini kaçırdı. Bazı ev sahipleri, kontrat dönemi olmamasına rağmen kiracılarından maaşlarına gelecek yılbaşı zammını gerekçe göstererek kira artışı talep etmeye başladı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, "Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayı değişim oranları belli oldu. Buna göre iş yerleri için yıllık kira zammı yüzde 70,36 ile rekor seviyeye çıktı. Konutlarda ise 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 akşamına kadar geçerli olan kira sözleşmelerinin yenilenmesinde yüzde 25 oranında net bir zam oranı bulunuyor. Özellikle de home ofisler de iş yeri olarak kullanılıyor ise onlarda da kira artışı iş yeri artışı kadar gerçekleşecek" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön