26 / 04 / 2024

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Türkiye'de yüksek seyreden enflasyon nedeniyle ev fiyatları sert yükselmiş, kiralar da fahiş rakamlara çıkmıştı. 2023 yılına sayılı günler kala ev sahiplerinin yeni zam bahanesi belli oldu.



"YÜZDE 25 ZAM SINIRINA UYULMUYOR"

Gayrimenkuldeki fiyat artışları nedeniyle birçok şehirde ev sahiplerinin kiraları iki katına çıkardığını belirten Akdoğan, "Yüzde 25’lik zam sınırına uyanların sayısı oldukça az. Fakat yapılan artışlara rağmen yılbaşının yaklaşmasıyla ev sahiplerinden yeniden zam istekleri gelmeye başladı. Fakat zamlar, kontratın yenilendiği ayda senede bir kez yapılır. Yılbaşında maaşlara gelecek zamlar sebebiyle ev sahipleri zam isteyemez" ifadelerini kullandı.

"EVDEN ÇIKARAMAZ"

Ev sahibinin haklı bir gerekçesi olmadan kiracısını evden çıkaramayacağını anlatan Akdoğan, "Kiracının kirayı ödememesi, sözleşme maddelerine uymaması, evi izinsiz başkasına kiraya vermesi ya da sözleşmede yazan amaç dışında kullanması, evde esaslı bir tadilat, tamirat yahut yıkım yapılacak olması gibi haklı gerekçeleri bulunuyorsa kiracının evi boşaltması istenilebilir. Fakat kiracı kirasını ödüyorsa, aidatlarını ödüyorsa, sorumluluklarını harfiyen yerine getiriyorsa ve evi de amacına uygun kullanıyorsa o kiracı evden çıkarmak mümkün değildir" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön