26 / 04 / 2024

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Türkiye'de yüksek seyreden enflasyon nedeniyle ev fiyatları sert yükselmiş, kiralar da fahiş rakamlara çıkmıştı. 2023 yılına sayılı günler kala ev sahiplerinin yeni zam bahanesi belli oldu.



"KİRA TESPİT DAVASI AÇABİLİR"

Akdoğan, kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan zam sorunun davayla çözülebileceğini de kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Kiralama üzerinden 5 sene geçmişse ve kira bölge ortalamasının altına düşmüşse ev sahibi 'kira tespit davası' açarak zam talebinde bulunabilir.. Bu noktada bölgedeki kira bedelleri dikkate alınarak kira yeniden hesaplanır. Ama bu durumda da kiracının hakkını koruyan bir kira tutarı belirlenir. Çünkü mahkeme 'hakkaniyet indirimi' yaparak yeni kirayı karara bağlıyor. Eğer kira sözleşmesinin üzerinden 10 sene geçmişse de 'herhangi bir gerekçe göstermeksizin' evden tahliye etme hakkı var ama en az 3 ay önceden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor."

Asgari ücret için taksit iddiası! Canlı yayında rakam vererek anlattı: 'İş dünyası da istiyor...'

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

EYT'de kritik konu! Herkes meraktaydı! Uzman isim açıkladı: "Eğer böyle bir yazı alırlarsa..."

Emekli promosyonları alev alev! Kuveyt Türk de devreye girdi! Emekliye 6 bin TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön