16 / 04 / 2024

Kiralar ödenemiyor, ev sahipleri kapıda!

Kiralar ödenemiyor, ev sahipleri kapıda!

Türk-İş’in araştırmasına göre, yoksulluk sınırı 8 bin 856 TL oldu. Kovid-19 salgını yoksulluğu daha da belirginleştirdi. Kovid-19 sürecinde kısıtlamalar sebebiyle gelirlerini kaybeden birçok aile kira ödeyemiyor. Ev sahipleri ise kiralar için kapıda bekliyor.



Türk-İş’in araştırmasına göre, yoksulluk sınırı 8 bin 856 TL oldu. Kovid-19 salgını yoksulluğu daha da belirginleştirdi. Cumhuriyet'ten İpek Özbey'in haberine göre; Türkiye, haftaya açıklanacak ekonomik reform paketini bekliyor ama kepenkler kapanmış, esnaf zor durumda. 

20 yıldır bu konuda çalışan Derin Yoksulluk Ağı’ndan Hacer Foggo, İstanbul’un en yoksul mahallelerinden Çekmeköy Nişantepe ve Taşdelen’de evleri ziyaret etti, sokakları dolaştı. 

Birçok aile kira ödeyemiyor, ev sahibi kapıda bekliyor. Taşdelen'de kağıt toplayan bir vatandaş, Belediyeden ayda 400 lira yardım aldığını, ödediği kiranın ise 700 TL olduğunu söyledi. 

Kiralar ödenemiyor, ev sahipleri kapıda!

İstanbul’un en yoksul mahallelerinden Çekmeköy Nişantepe ve Taşdelen’de konuşulan kişilerden, yüzde 64’ü kirada otururken, yüzde 26’sı ev sahibi ya da oturduğu eve kira ödemiyor. Yüzde 10’luk bir kesim ise barınmak için baraka, konteynır ya da çadırlarda yaşıyor. Kira ödeyenlerin yüzde 38’inin gelir elde edemedikleri için evlerinden çıkarılma riski bulunuyor. 

Derin Yoksulluk Ağı’ndan Hacer Foggo, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Birçok ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmiş durumda. Çok sayıda aile kirasını ödeyemediği için ev sahipleri kapıda bekliyor, birçok aile ev değiştirmek zorunda kaldı."

Konut kiraları son bir yılda yüzde 15,07 arttı!

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 


Geri Dön