24 / 04 / 2024

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Bakan Kurum, konut kampanyasında sunulan faiz ve alım desteği ile konut fiyatı ve kiraların daha da düşeceğini açıkladı.  Peki, Konut fiyatları ve kiralar ne zaman düşecek, düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman? Yeni konut kampanyası nasıl olacak, şartlar nedr? İşte Bakan Kurum’un yeni konut kampanyası ile ilgili beklenen açıklamalar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi teslim töreninde konuşma yaptı. Yeni bir konut kampanyasını başlatacaklarını açıklayan Bakan Kurum, çalışma ile ilgili detayları aktardı.

KONUT FİYATLARI VE KİRALAR DÜŞECEK Mİ?

Bakan Murat Kurum, yeni bir konut kampanyası ile faiz ve alım desteği sağlanacağını bu kampanya ile konut fiyatı ve kiraların daha da düşeceğini açıkladı.

KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Projede pek çok firmanın yer alacağını belirten Bakan Murat Kurum, yeni konut kampanyasının eylül ya da ekim ayında başlatacaklarının müjdesini verdi.

YENİ KONUT KAMPANYASI NASIL OLACAK, ŞARTLAR NE?

Emlak Konut öncülüğünde başlayacak kampanya ile ilgili detayları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyada faiz ve alım desteği olacağını belirtti. Kampanyaya katılan firmalar süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek. Bu süreçte, bireysel kentsel dönüşümde şu sıralarda İstanbul'da bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 lira olacak. Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine çıkarılacak.

Apple'da sızıntı! iPhone 14 tanıtım tarihi ortaya çıktı! 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!


Geri Dön