19 / 04 / 2024

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale'nin şehir merkezinde bulunan  Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik TOKİ ile protokol yapılması için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.



Kırıkkale Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısında, şehir merkezinde yer alan Küçük Sanayi Sitesinin dönüşümü için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile protokol yapması konusunda yetki verilmesine karar verildi. Sabah'tan Hakan Gökkaya'nın haberine göre; söz konusu proje ile Eski Sanayi Sitesi şehir merkezinden kaldırılacak  Çevre yolunda Kırıkkale Belediyesi'nin de arsanın bulunduğu yere taşınacak. Projede inşaatı  TOKİ  üstlenecek. Proje Modern Sanayi Sitesi'ne taşınacak. 

İhaleler TOKİ tarafından yürütülecek

Sanayi sitesinin dönüşümü için yoğun mesai harcayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Yeni Sanayi Sitesi Projesinin İhale ve İnşaat yapım süreçleri TOKİ tarafından yürütüleceğini dile getirdi. 

Küçük Sanayi Sitesi'nin şehir merkezinde eski yapıların arasında kaldığını söyleyen Başkan Saygılı yeni proje ile şehir için en önemli projelerden birine imza attıklarını söyledi. 

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Belediye Başkanı Saygılı, "TOKİ çevre yolunun bulunduğu yerde Küçük Sanayi Sitesi yapacak bizim sanayi sitesinde şu anda faaliyet gösteren esnaflarımıza oldukça cazip taksitler ile satışını yapacak, başka şehirlerde de bunun örneği var. Burada özellikle vurgulamak istediğimiz sektörün içinde olan, bu işi yapanlar buradan yer alabilecekler. Dışarıdan başka kimse giremeyecek. Şehrimiz için önemli adımdı Rabbim inşallah sonuçlandırmayı da bizlere nasip eder" dedi

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!


Geri Dön