27 / 04 / 2024

Kırklareli Belediyesi 4 kez evleri yanan aileye yeni ev inşa ediyor!

Kırklareli Belediyesi 4 kez evleri yanan aileye yeni ev inşa ediyor!

Kırklareli'nde evleri bir yılda 4 kez yandıktan sonra çadırda yaşamaya başlayan aileye, Kırklareli Valiliği yeni ev yaptırıyor.



Kırklareli'nin İnece beldesinde 62 yaşındaki Yasin ile 60 yaşındaki Yazgül Balcı çiftinin evlerinde henüz belirlenemeyen sebeple bir yılda 4 kez yangın çıktı.

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yaklaşık bir ay önce çıkan son yangında ev tamamen kullanılamaz duruma geldi. Valilik, Balcı ailesini misafirhane ya da otele yerleştirmeyi istedi fakat aile evlerinin bahçesindeki eşyaların çalınabileceği kaygısıyla bu teklifi reddetti. 

Bunun üzerine çiftin evlerinin bahçesine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından çadır kuruldu. 

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Kocaeli'ndeki evleri yıkıldıktan sonra uzun zaman çadırda yaşayan aile, şimdi de benzer bir durumla karşı karşıya kalmayı istemiyor. 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangından hemen sonra aileye yeni bir ev yapılması için çalışmaların başladığını belirtti. 

Evin 75 metrekare alana inşa edildiğini kaydeden Bilgin, "Ailemiz inşallah en kısa sürede evlerine kavuşarak, yaşamlarını daha refah bir ortamda sürdürecek" şeklinde konuştu.

Çadırda yaşamayacaklar

Yasin Balcı ise yeni evlerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Hayatında çok zor süreçler geçirdiğini, yeni evleri tamamlandıktan sonra hayatlarının normale döneceğine inandığını söyleyen Balcı, şöyle konuştu:

"Valilik bize yardım etmeseydi yanan evi satılığa çıkaracaktım. O da satılır mıydı satılmaz mıydı bilmiyorum. Kiraya çıkardım, borcumuz harcımız da var. Kirayı nasıl verirdik bilmiyorum, zor olurdu. Şimdi çadırda yaşıyoruz. Tabi ki zor oluyor. Çadır güzel ama zor hayat işte. Biz daha önce de çadır hayatına alışığız. 1999'da Kocaeli'deydim o depremde uzun süre çadırda kaldık. 2 sene konteynerde yaşadık. Gerçekten ilginç, anlatsam çoğu kişi inanmaz. Hiç elektrik geçmeyen bir yerde, hiçbir şeyin olmadığı yerde yangın çıkıyor. Gardrobun iki çekmecesi yandı durup dururken. Neden yanar yani ilginç hakikaten. İtfaiye tutanağında yangın nedeni bilinmiyor diye yazdı çünkü gerçekten bilinmeyen bir şey."

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabı Ağustos'ta açılacak!

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!


Geri Dön