19 / 04 / 2024

Kırklareli'nin imar sorunları tartışıldı!

Kırklareli'nin imar sorunları tartışıldı!

31 Ekim 2014 Cuma Günü saat 13.00'da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Kırklareli'nin birçok sorunu masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı.



Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Panelin açılış konuşmasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı. TMMOB'nin kuruluşu hakkında bilgiler veren Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan, o günün koşullarında TMMOB'un ilk genel kurulunun 1954 yılında yapıldığını kaydetti. Konuşmasının devamında Erol Özkan: " Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bundan 60 yıl önce 1954 yılında çıkarılan 6235 sayılı yasaya göre kurulan bir meslek örgütüdür. Ö günün koşullarında ilk Genel Kurulu'nu 1822 Ekim 1954 yılında yaparak Türkiye'deki Mühendis ve Mimarların örgütlenmesi yolunda resmi anlamda ilk adım atıldı. Bütünlük anlamında diyorum çünkü daha Osmanlılardan bu yana Mühendis ve Mimarların değiş adlar değişik isimler altında örgütlenme çalışmalarında bulunduğunu biliyoruz" dedi. TMMOB'nin kuruluşunun 60. yılı nedeniyle Kırklareli'de güzel bir panel gerçekleştirileceğini ifade eden Özkan: "Tek vücut olarak ilk örgütlenme 2954 yılında 18-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Genel Kurulda hayat bulmuş oluyor. O gün için TMMOB'ye bağlı 10 Oda mevcuttu idi, üye sayısı ise 8 bin dolayındaydı. Bugüne baktığımızda 2013 yılı sonu itibariyle TMMOB'ye bağlı 24 Oda bulunmakta ve üye sayısı 450 bine yaklaşmıştır. TMMOB'nin kuruluşunun 60. yılı nedeniyle Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve Kırklareli Kent Konseyi tarafından "Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları" adlı panelimizin tüm katılımcılara önemli kazanımlar sunacağını umuyorum" dedi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan'ın açılış konuşmasının ardından Panelin Oturum Başkanı ve konuşmacılar tek tek tanıtıldı. "Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları" konulu panelde ilk olarak Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. 

Dr. Güzin Kaya konuşmasını yaptı. Panelin Oturum Başkanı Kaya, konuşmasında şunları söyledi; "Beklentimiz öncelikle Kırklareli'nin kentleşme sürecindeki sorunlarını bir nebzede olsa tanımlamak ve bunlara ne kadar çözüm bulabiliriz sorularına yanıt verebilmek olacaktır. Bu tür panel ve toplantıların faydalı olacağını düşünerek, her defasında katılımları güçlendireceğine inanıyorum" dedi. 

Daha sonra panel katılımcıları İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, KLÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Yeler, KLÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melik Birik. Kırklareli Belediyesi İmar İşleri Şube Müdür Vekili Erkan Güler ve Kırklareli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Selçuk Kınalı tarafından sunumlar eşliğinde anlatımlar gerçekleşti. 

Panelin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Can tarafından panel konuşmacılarına plaketleri verildi. 


Yurthaber


Geri Dön