16 / 04 / 2024

Kırşehir Kaman'da işletmecisinden kiranın yarısını alan iş yeri sahibi örnek oldu!

Kırşehir Kaman'da işletmecisinden kiranın yarısını alan iş yeri sahibi örnek oldu!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde dükkan sahibi olan Mehmet Demir, kiracısından sıkıntılı süreç geçinceye kadar kira ücretinin yarısını alacak



Kırşehir Kaman'da dükkan sahibi Mehmet Demir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle yeterli kazanç sağlayamayan kiracısı esnaftan, sıkıntılı süreç geçinceye kadar kira ücretinin yarısını alacak.

Kaman'da züccaciye dükkanı işleten Atilla Karaboğaz, Anadolu Ajansı muhabirine, koronavirüs salgını sebebiyle satışlarının iyice azaldığını belirtti.

Dükkan sahibi Demir'in, işlerinin durumunu sorduğunu dile getiren Karaboğaz, yaşadığı sıkıntılı süreci kendisine anlattıktan sonra bu süreci atlatıncaya kadar kira ücretinin yarısını ödemesini söylediğini belirtti.

Karaboğaz konuyla ilgili olarak, "Koronavirüs ile işlerimizde düşüş oldu. Bu düşüş üzerine iş yeri sahibimin teklifi beni mutlu etti. En azından bizleri düşündüğü için iş yeri sahibimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Mehmet Demir ise kendisinin de daha önce esnaflık yaptığını dile getireren "Tarımla uğraşıyorum. Daha önce de bu dükkanda oto galeri işi yapıyordum. Kiracımız gayet iyi bir insan. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz tablo üzerine böyle bir karar aldım. Amacım reklam değil, diğer iş yeri sahiplerine örnek olmak. Salgın riski kalkana kadar bir ay veya iki ay bu şekilde destek olmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

 

Koronavirüsten kira borcu silinir mi?


Geri Dön