26 / 04 / 2024

Kıymet Peker'in ismi koruduğu yeşil alana verilecek!

Kıymet Peker'in ismi koruduğu yeşil alana verilecek!

Edirne'de oturduğu apartmanın önündeki parkın kafe ve yurt olarak inşa edilmesine tepki göstererek kendisini kepçenin önüne siper eden Kıymet Peker, bir anda Türkiye' nin gündemine oturdu...




Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet Peker’in adını direniş gösterdiği parka vereceklerini söyledi.


Oturduğu apartmanın önündeki parkın kafe ve yurt olarak inşa edilmesine tepki göstererek kendisini kepçenin önüne siper eden Kıymet Peker, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.


Yeşil alanın korunması için gösterdiği direnişle sembolleşen Kıymet Peker'e iyi haber Edirne İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Yalçınkaya ve Süleyman Sır tarafından açılan davada mahkeme, bu sabah yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Park alanına gelen yeni seçilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eylemin simgesi haline gelen Kıymet Peker'in adını mücadelesini verdiği parka vereceklerini söyledi.


Pazartesi gününden bu yana süren bir eylem olduğunu ifade eden Gürkan, mahalle sakinlerine destek vererek iş makinelerinin parkta kazı yapmasına müsaade etmediğini belirtti. Parkla ilgili bir hukuki sürecin olduğunu aktaran Gürkan, herkesin bu hukuki sürecin sonunu beklemesi ve acele etmemesi gerektiğini vurguladı.


İki mahalle sakinin dava açması sonucu mahkemenin yürütme kararı verdiğini dile getiren Gürkan, mahkemenin yürütme kararının ardından iptal kararı vermesini arzu ettiğini kaydetti.


Burada “Yasal ama meşru olmayan” bir durumun söz konusu olduğunu vurgulayan Gürkan, “Yeşil alanların ticari alana çevrilerek ranta açılması, imara açılması bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Hele hele çocuk oyun parklarının açılması asla mümkün olmayacak. Şimdi ortada bir hukuki süreç var. Bundan sonra hukuki süreci takip edeceğiz belediye olarak. Bu hukuki süreç sonuçlanana kadar burada herhangi bir şey yaptırmayacağız. Ancak hukuki süreç sonuçlandıktan sonra mahkeme kararına göre ki hukuk herkesi bağlar, ona yeniden bir karar üreteceğiz. Ben mahkemelerin bu işle ilgili yürütmeyi durdurma kararından sonra bir iptal kararı vermesini diliyorum, bekliyorum. Biz de belediye olarak önceki pozisyona dönüş yapacağız. Eğer hukuk böyle bir karar verirse burasını tekrar hem yeşil alan yapacağız hem çocuk oyun parkı koyacağız. Park olacak burası. O zaman mahkeme karar verdikten sonra parkın adını da bu direnişle sembolleşen Kıymet teyzemizin adını vereceğiz. Ama kıymet teyzenin soyadı ile değil o çünkü bütün Türkiye’de kıymet olarak kabul gördü. Burasının ismini kıymet teyze parkı olarak koyacağız.” açıklamasını yaptı.


 


Son Dakika


Geri Dön