28 / 03 / 2024

Kızılırmak Islah Projesi için kamulaştırma toplantısı yapıldı!

Kızılırmak Islah Projesi için kamulaştırma toplantısı yapıldı!

Osmancık İlçesi Kızılırmak Geçişi Yatak Islahı İnşaatı Projesiyle ilgili olarak kamulaştırma toplantısı düzenlendi. Toplantı'ya DSİ 54. Şube Müdürü Murat Serbetçi de katıldı...




Osmancık İlçesi Kızılırmak Geçişi Yatak Islahı İnşaatı Projesiyle ilgili olarak kamulaştırma toplantısı düzenlendi.


DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı DSİ 54.Şube Müdürlüğü Kontrollüğünde yürütülen Osmancık İlçesi Kızılırmak Geçişi Yatak Islahı İnşaatı Projesi Kamulaştırma Toplantısına DSİ 54. Şube Müdürü Murat Serbetçi, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Kamulaştırma Şube Müdürü Fahrettin Ulus, Kontrolör Cuma Özler ile birlikte kamulaştırmada arazileri etkilenen vatandaşlar katıldı.


Toplantıda proje kapsamında yapılacak kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili olarak katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.


Toplantıda ayrıca Osmancık İlçesi Kızılırmak Geçişi Yatak Islahı İnşaatı Projesi, enine-boyuna masaya yatırılarak, çalışmaların hızlandırılmasına yönelik olarak talep ve beklentiler dile getirildi.


Osmancık ilçesinin geleceğini ve çehresini değiştirecek ön büyük ve en önemli projeler arasında yer alan Kızılırmak Islah Projesi, Osmancık ilçesinin Obruk Barajı dolayısıyla olası taşkın riskini de ortadan kaldıracak.


Proje kapsamında Obruk Barajı’ndan Boyabat Barajına kadar olan yaklaşık 90 kilometrelik Kızılırmak sahilinde ıslah çalışması yapılacak.


Proje kapsamında Koyunbaba Köprüsünün bütün ayakları nehrin içerisinde kalacak şekilde çevresi açılacak. Irmak yatağı genişletilerek iki kenarına duvar yapılacak. Nehrin iki kıyısında kalan alanlar yine çay bahçeleri ve kafeteryaların yer aldığı sosyal alan olarak değerlendirilecek. İlçenin çehresini değiştirecek bu proje Osmancık’ın cazibe merkezi haline gelmesine ve turizme hareketlilik kazandırılmasına katkı sağlayacak.


Projede kamulaştırma çalışmaları yeniden hızlandırılırken, kamulaştırmanın az olduğu bölgelerde çalışmalar hızlandırıldı.  




Osmancık Belediyesi



Geri Dön