19 / 04 / 2024

KLK İnşaat İstanbul'daki ikinci projesini Basın Ekspres Yolu'nda yapacak!

KLK İnşaat İstanbul'daki ikinci projesini Basın Ekspres Yolu'nda yapacak!

İstanbul'daki ilk projesini Büyükçekmece'de hayata geçiren KLK İnşaat ikinci projesini Basın Ekspres Yolu'nda inşa edeceğini söyledi...



Irak, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Komor Adalan'nda inşaatlar yapan  Adana  merkezli Kulak İnşaat, Türkiye içinde faaliyet gösterdiği şehirleri de çeşitlendiriyor. Ağırlıklı olarak Adana ve Kayseri'de inşaatlar yapan firma, son olarak İstanbul'da da konut inşaatına girdi. İstanbul'daki ilk projesini Büyükçekmece'de inşa etmeye başlayan şirket, ikinci projesini ise Basın Ekspres yolu üzerinde gerçekleştirecek. Adana Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kulak, "İnşaatta 70 yıllık bir firmayız. Bundan sonra enerji sektöründe de olacağız. Altyapı, iş merkezi sahalarında çalışmalarımız devam ediyor. Ağırlıklı olarak konut, işyeri ve enerji sektöründe yer almaya devam edeceğiz." dedi. Bugüne kadar 4 milyon metrekareden fazla konut yaptıklarını belirten Kulak, "Sadece Adana'da 500'ün üzerinde yaptığımız bina var. 4 bin civarında Kayseri'de var. 


Marmara bölgesinde 2 bin civarında deprem konutları yaptık. Ama ne yaparsak yapalım iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu. İstanbul Büyükçekmece'de 110 dönümlük özel tasarlanan peyzaj alanında 44 villadan oluşan Vella Lacus projesini uluslararası standartlarda inşa etmeye başladıklarını belirten Tarkan Kulak, "Belirli gelir seviyesindeki insanımıza konut olarak hizmet vermek istedik. Büyükçekmece'de 800 metrekare net alanlı tripleks villalar yapıyoruz. Uluslararası sertifikalı projede, her villanın 2 dönüm bahçesinin yanında bir de iç bahçe olsun istedik. Son teknolojinin kullanıldığı ancak daha uygun fiyatlarda tasarladığımız proje çok beğenildi." dedi. 

Tarkan Kulak'ın verdiği bilgiye göre Valle Lacus projesinde hava kaynaklı elektrikle çalışan ısı pompalan ısınma ve soğutma maliyetlerini minimum seviyelere düşürecek. Özel biyolojik arıtma sistemleri sayesinde gri sulardan geri dönüşüm sağlanacak. Projenin sosyal tesis alanında tamamına hizmet edecek jeneratör sistemi, açık ve kapalı havuzlar, teraslı restoran alanı, açık-kapalı spor alanlan, çocuk oyun alanlan yer alıyor. 

İstanbul'daki ikinci projelerinin de Avrupa yakasında olduğunu açıklayan Kulak, "Yürüyüş yolu ismini verdiğimiz bu projemiz ise Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşecek. Karma olarak planlanan projede bulvar mağazaları, rezidans ve apart otel bulunacak. Proje 2 yıl içinde teslim edilecek." dedi. 


İstanbul ölçekli düşünüldüğünde konut sektöründe arz fazlası bulunduğunu belirten Tarkan Kulak, "İstanbul ölçekli düşünecek olursak çok konut arzının olduğundan söz edebiliriz. Bizim sektörümüz dinamiklerini tamamen ülke içerisinden aldığı için zaman zaman çeşitli dalgalanmalar olur. Çeşitli zamanlarda hafif bir şişkinlik oluşur. Daha sonra tekrar olması gereken noktaya gelir. Ege'nin, Akdeniz'in, İç Anadolu'nun hâlâ konuta ihtiyacı var. Olması gereken de budur zaten. Mutlak surette iyiye doğru gidecektir." diye konuştu. 


Abdullah Özyurt/Zaman Gazetesi


Geri Dön