28 / 03 / 2024

Koç Holding 2014 yılında 7,6 milyar TL’lik yatırım yaptı!

Koç Holding 2014 yılında 7,6 milyar TL’lik yatırım yaptı!

Koç Holding, 2014’te yaptığı yatırımlarla net kârını 2,7 milyar TL’ye çıkardı. Koç Holding CEO’su Turgay Durak yurtdışında büyümeye yönelik projelere, yeni ürün, Ar-Ge ve teknolojik yatırımlara devam edeceklerini söyledi..



Koç Holding, 2014’te yaptığı yatırımlarla net kârını 2,7 milyar TL’ye çıkardı. Yurtdışında büyümeye yönelik projelere, yeni ürün, Ar-Ge ve teknolojik yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Koç Holding CEO’su Turgay Durak, son 3 yılda gerçekleştirilen toplam yatırımın 19 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.



Koç Holding, 2014 yılını hem yurtiçinde hem yurtdışında gerçekleşen zorluklara karşın başarılı sonuçlarla kapattı. Birçok alanda yatırım yapan şirketin toplam konsolide satış gelirleri 68,6 milyar TL, ana ortaklığa ait net dönem kârı ise 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Koç Holding’in 2014 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, dünyada ve ülkemizde ekonomik ve siyasi dalgalanmalara sahne olan 2014 yılını başarılı sonuçlarla kapattıklarını söyledi. Durak, “Topluluğumuz açısından 2014 yılının önemi, tarihimizin en büyük yatırım dönemi olmasıydı. Her zaman olduğu gibi işimize odaklandık. Uzun vadeli düşündük, ülkemiz için çok çalışarak yatırımlarımızı planladığımız zamanlarda ve bütçelerle tamamladık. Bu yıl da Ar-Ge yatırımları ve patent geliştirme konusundaki liderliğimizi koruduk. 2014’te toplam kombine 7,6 milyar TL tutarında rekor bir yatırıma imza attık.” dedi.


Son 3 yılda gerçekleştirilen toplam yatırımın 19 milyar TL’ye ulaştığını ifade eden Durak, Koç Topluluğu’na teşekkür ederek 2015 yılında yeni yatırımların olacağını kaydetti. Durak, özellikle yurtdışında büyüme hedefine yönelik çalışmalara, yeni ürün, marka, Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.


Koç Topluluğu’nun 2014’te gerçekleştirdiği yatırımlara ilişkin detaylı bilgi veren Turgay Durak, 2014’te Türk özel sektörünün tek kalemde gerçekleştirdiği en yüksek sanayi yatırımı olan 3 milyar dolarlık Fuel-Oil Dönüşüm Projesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yatırım ile enerji ithalatını da yıllık net 1 milyar dolar azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Durak, enerji ve akaryakıt sektörlerinde ilk ve tek olan Tüpraş Ar-Ge Merkezi kampüsünün de 2014 yılı başında faaliyete geçtiğini hatırlattı.


Sosyal sorumluluk projeleri kalıcı çözümler sunuyor


Koç Topluluğu’nun sadece ekonomik alanda değil, toplumsal fayda için de öncü rolünü koruduğuna dikkat çeken Turgay Durak, “45 yıldır bursiyerlerimizden, mezunlarımızdan, hastanelerimizde şifa bulan hastalarımızdan, müzelerimizin ziyaretçilerinden duyduğumuz güzel cümleler, yeni büyük projelere imza atmamız için bize güç vermektedir. Bu çerçevede, eğitim, uygulama ve araştırma odaklı kurulan Koç Üniversitesi Hastanesi’nde öğrencilerimizin en yüksek uluslararası standartlarda tıp eğitimi almaları, araştırma laboratuvarında kendilerini geliştirmeleri ve üniversitemizi bilimsel yönden daha da ileri götürmeleri hedefleniyor.” dedi. Durak, yeni projelerden biri olan Çağdaş Sanat Müzesi’nin ön hazırlıklarının da tamamlandığını söyledi.


Koç Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk projelerini uzun vadeli, stratejik bakış açısıyla yürüttüğünü de vurgulayan Turgay Durak, çalışanların ve bayilerin desteğinin projeler için çok önemli olduğunu vurguladı. “Meslek Lisesi Memleket Meselesi ve Ülkem İçin projelerimizin ülkemiz için kalıcı çözümler oluşturmasını memnuniyetle izliyoruz.” diyen Turgay Durak, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (BM Kadın Birimi-UN Women) ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmasını da hatırlattı. Turgay Durak, “Kadınların güçlenmesi ile tüm toplumun kazançlı çıkacağına dair ortak inancımızla, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile yapacağımız çalışmaların önemli bir katma değer oluşturacağına inanıyorum.” dedi.


Zaman


Geri Dön