24 / 04 / 2024

Kocaeli Derince spor tesislerine kavuşuyor!

Kocaeli Derince spor tesislerine kavuşuyor!

AKP İlçe Yerel Yönetimler Toplantısı’nda önemli mesajlar veren Başkan Bulut, Kadırga alanı olarak bilinen mesire alanında çok önemli bir projeyi hizmete sunacaklarını söyledi.



AKP İlçe Yerel Yönetimler Toplantısı’nda önemli mesajlar veren Başkan Bulut, Kadırga alanı olarak bilinen mesire alanında çok önemli bir projeyi hizmete sunacaklarını söyledi.


ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALDIK


Orman Bakanlığı’nda onay aşamasında olan ve heyecan yaratan proje tamamlandığı zaman Derinceliler içerisinde sporcu kampları, yaşlıların konaklama evleri ve sosyal tesislerin olduğu spor ve yaşam kompleksine kavuşmuş olacak. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP İlçe Yerel Yönetimler Toplantısı’na Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AKP Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Osman Ergin, Ayşe Mamat, İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri ile mahalle başkanları katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan AKP Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin oldu. Şirin yaptığı konuşmada, sporun önemine de değindi.


ŞİRİN DE KONUŞMA YAPTI


İlçe Başkanı İbrahim Şirin’in ardından kürsüye çıkan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, istişarenin önemine vurgu yaparak, Yavuz Sultan Mahallesi’nde yapılması planlanan Yelken Kafe ile ilgili bilgi verdi. Başkan Bulut, “Eskiden öğretmenevi ve sosyal tesis olarak faaliyet gösteren binanın bulunduğu alana Yelken Kafe’yi kazandıracağız. Burada inşa edeceğimiz binamızın içerisinde nikah salonu, kafe, düğün salonu, restoranlar yer alacak. Derincemize değer kazandıracak bu proje ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.



HAVUZLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ


Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği kapalı yüzme havuzu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bulut “Bu proje yap-işlet-devret modeliyle Kocaeli Yüzme Kulübü tarafından yapılıyor. İnşallah iki üç ay içinde tamamlanarak hem Derince’mize hem de Kocaeli’mize hizmet verecek. Yarı olimpik yüzme havuzuna sahip olacak bu projemiz, okullardaki 1. sınıf öğrencilerinden, engelli öğrencilerimize kadar tüm kesimlere hitap edecek” diyerek projenin hem sosyal hem de sportif açıdan Derince’nin geleceğine katkı sunacağını söyledi.


 

YENİKENT SPORCU FABRİKASI


Yenikentli vatandaşların talepleri doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki alanda bir cami projelerinin gündemde olduğunu söyleyen Başkan Bulut, Yenikent Ahmet Yesevi Camii’nin projelendirme çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Toplantıda Kapalı Çarşı projesine de vurgu yapan Başkan Bulut, “Bütün mahallelerimizi ilgilendiren bu projenin kamulaştırma süreci büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki süreçte kamulaştırması tamamen bitince inşaat başlayacak ve ilçemiz çok güzel bir Kapalı Çarşı’ya kavuşacak. Bunun yanında Yenikent’e içerisinde düğün salonları, seminer salonları gibi bölümlerin de yer alacağı bir Kapalı Pazar alanı kazandıracağız” dedi. Gençler için de önümüzdeki yıl içerisinde önemli projelerin hizmete gireceğini ifade eden Başkan Bulut, Fatih Mahallesi’nde yapılacak olan Gençlik Merkezi ve Yenikent Sporcu Fabrikası gibi iki önemli kompleksle ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.


SPOR VE REKREASYON ALANLARI GELİYOR


Dumlupınar Mahallesi’nde yapılacak spor ve rekreasyon alanı ile ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Bulut, “Yaklaşık 30 bin m2’lik bu alanın içerisinde spor tesisleri, tenis kortları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları ve dinlenme alanları yer alacak. Gerekli yazışmalar tamamlandığı zaman burasını halkımıza kazandıracağız” dedi. Kadırga alanı olarak bilinen mesire alanında da çok önemli bir projeyi hizmete sunacaklarını belirten Bulut, “Orman Bakanlığı’ndan tahsisini isteyerek vatandaşımızın hizmetine sunacağımız alanlardan birisini daha kullanıma açacağız. Burayı içinde sporcu kampları, yaşlıların konaklama evleri, sosyal tesislerin olduğu sosyal kültürel faaliyetlerin gerçekleşeceği güzel bir alan haline getireceğiz. Şu anda proje Orman Bakanımızın önünde ve onaya sunulmuş durumda. İnşallah onay geldiği zaman çalışmalara başlayacağız” dedi. Körfez ile Derince’nin ortak sanayi sitesi projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, konuyu Büyükşehir Belediyesi’nin yaşama geçireceğini söyledi. 20 metrelik yol ve viyadük projesinin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Bulut, “Birinci viyadük tamamlandı. İkinci viyadük inşallah 2016 yılında yapılmış olacak. 20 metrelik alternatif yolun tamamlanması ile birlikte bu yol aynı zamanda kendi içerisinde kentsel dönüşümü de sağlamış olacak. Ayrıca liman entegrasyonu kapsamında otoyol bağlantısı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor” dedi.


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön