27 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'ye 35 kilometrelik altyapı!

Kocaeli Kartepe'ye 35 kilometrelik altyapı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe İlçesine bağlı Balaban, Nusretiye ve Şirinsulhiye mahallelerini bol ve düzenli içme suyu ile kanalizasyon hattına kavuşturacak projeye başladı...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe İlçesine bağlı Balaban, Nusretiye ve Şirinsulhiye mahallelerini bol ve düzenli içmesuyu ile kanalizasyon hattına kavuşturacak projeye başladı. Toplam 35 km uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon hattının inşa edileceği proje, 4,5 milyon TL’ye mal olacak.



21 KM İÇMESUYU HATTI


Kış turizm merkezi Kartepe’nin eteklerinde yer alan ve sürekli artan yerleşim alanları ile dikkat çeken Balaban, Nusretiye ve Şirinsulhiye mahallelerinin mevcut altyapısı yetersiz kalıyordu. Kayıp kaçağında fazla olduğu bölgenin altyapısını yenilemek için proje hazırlayan İSU Genel Müdürlüğü, 3 mahallenin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 21 km uzunluğunda içmesuyu hattı döşeyecek. Balaban’da bulunan yerel su kaynağının da değerlendirileceği proje kapsamında 400 m3 kapasiteli içmesuyu deposu ile kaynak suyunu toplamak için de 4 adet maslak ile kaptaj yapılacak.



14 KM KANALİZASYON


Proje kapsamında ayrıca 3 mahallenin atıksularını toplamak için de çeşitli çaplarda borular kullanılarak toplam 14 km uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edilecek. Balaban bölgesinde boru döşeme çalışmaları sürüyor. 2016 yılının Ağustos ayında tamamlanacak ve 4.5 milyon TL’ye mal olacak proje ile birlikte 3 mahalle sağlıklı altyapının yanı sıra bol ve düzenli içmesuyuna kavuşacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön