29 / 03 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin akıbetiyle ilgili soru önergesi verildi!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin akıbetiyle ilgili soru önergesi verildi!

Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımının tamamlanmaması ve 2015 tarihinden bu yana yapılan harcama miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımının tamamlanmamasına ve 2015 tarihinden bu yana yapılan harcama miktarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tarhan, ''16 Mart 2013 tarihinde ihale edilen ve temel atma töreni 20 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Kocaeli Şehir hastanesi açıklanan bitiş tarihi 29 Ekim 2017 olmasına rağmen henüz tamamlanamamıştır. 368 668 metrekare alan üzerine İzmit Cephanelik Mevkii'nde inşa edilen Kocaeli Şehir hastanesinin zamanında bitirilememesi kamusal maliyetleri arttırmaktadır. Hastane açılışında yaşanan 3 yıllık gecikme bir yana, inşaat çok ağır ilerlemektedir. İnşaatın beklenenden daha ağır ilerlemesi önemli ölçüde yüklenici firmaların işi yavaşlatmasıyla ilgilidir'' diye konuştu. 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın soruları:
1) Kocaeli Şehir Hastanesine temel atıldığı 20 Mayıs 2015 tarihinden bu güne ne kadar harcama 
yapılmıştır? 

2) Hastanenin bitirilmesi için daha ne kadar harcamaya ihtiyaç vardır? 

3) Kocaeli Şehir Hastanesi de diğer şehir hastaneleri gibi hasta garantili bir şekilde mi hizmet verecektir? 

4) Şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte hangi devlet hastane veya hastaneleri kapatılacaktır? 5) Şehir hastanesi inşaatının zamanında bitirilememesinin sebebi nedir? 

6) Bugün itibariyle çalışmaların yavaşlaması sorunu nereden kaynaklanmaktadır? Bu bağlamda alt yüklenici firmalara ödeme yapılmadığı, onların da çalışmaları durdurduğu iddiası doğru mudur? 

7) Bahsi geçen hastanenin ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? 
 


Geri Dön