23 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay ihalesi KİK tarafından inceleniyor!

Kocaeli tramvay ihalesi KİK tarafından inceleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr.Tahir Büyükakın, "Tramvay yolu ihalesi halen KİK'te(Kamu İhale Kurumu) inceleniyor. Yol inşaatı ihalesinin de önümüzdeki günlerde KİK'ten çıkmasını bekliyoruz." dedi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Tahir Büyükakın, gündemdeki konular hakkında gazetemize açıklamalar yaptı. Büyükakın, D-100 karayolu üzerindeki kavşak inşaatlarının 2016 ve 2017 yıllarında tamamlanacağını söyledi. 


TRAMVAY OLACAK 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, "Henüz ortada yolu yok. Büyükşehir tramvay sipariş ediyor" eleştirisinin haksız olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tramvay yolu ihalesi halen KİK'te(Kamu İhale Kurumu) inceleniyor. Konunun KİK'e gitmesinde bizim bir kusurumuz yok. Tramvay yolunun ihalesi 1-1.5 yıl sürüyor. Biz şimdiden ihaleyi yapıyoruz ki, yol inşaatı bitene kadar tramvay kabinleri hazır olsun. Yol inşaatı ihalesinin de önümüzdeki günlerde KİK'ten çıkmasını bekliyoruz. Haklılığımız görülecek. KİK dosyayı onaylar onaylamaz ihaleyi kazanan Gülermak firmasına tramvay yolu güzergahının yer teslimini yapacağız" dedi. 


VALİLİK YIKILACAK 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Büyükakın, tamamen boşalan eski Valilik binası ile ilgili olarak da Anıtlar Yüksek Kurulu'na resmi başvurunun yapıldığını açıkladı. Büyiikakın, "Bayram ertesi onay bekliyoruz. Valilik binasının yıkımına hemen başlayacağız. Gündemdeki projeler ile ilgili gecikme eleştirilerini kabul etmiyorum. Günde en az 14 saat bu kentin geleceği için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 


GOODYEAR KAVŞAĞI 60 MİLYON 

Tahir Büyükakın, halen Otogar bölgesinde devam eden kavşak çalışmasının Karayolları tarafından yapıldığını Goodyer kavşağındaki projenin maliyetinin 60 milyon TL olduğunu, bunun 25 milyon TL'lik bölümünün Kavanlar firmasından karşılandığını söyledi, "Outlet Center bölgesindeki kavşak inşaatı bayram ertesi başlayacak. Bunun yükünü de müteahhit firmaya yükledik. Çok önemli, çok büyük işler yapılıyor. Ama minibüs şoförleri kavga ettiğinde bile fatura bize çıkartılıyor. Buna üzülüyorum" dedi. 


KARAR DÜN ÇIKTI 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Büyiikakın, dün öğleden sonra tramvay ihalesi konusunda KİK'ten kesin kararın çıktığını açıkladı, "KİK inceleme sonunda itirazı haksız, bizi haklı buldu. Karar bayram ertesi elimize ulaşacak. En geç bir ay içinde Gülermak firması şantiyesini kurup Tramvay yolu inşaatına başlayacak" dedi. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön