28 / 03 / 2024

Kocaeli tramvay projesi Ocak sonuna kadar bekleyecek!

Kocaeli tramvay projesi Ocak sonuna kadar bekleyecek!

İnciraltı’nın planlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Ticaret Odası projeleri için “Karşı duruşumuz yok” diye konuştuTramvay ocak sonuna kadar bekleyecek




Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tramvayla ilgili konuşan Genel Sekreter Tahir Büyükakın, “Esnafla, vatandaşlarımızla görüş alışverişimiz sürüyor. Ocak sonuna kadar bekleyecek ve ihaleye çıkacağız” dedi.


Kocaelililerin uzun yıllar hayalini kurduğu tramvayın 2016 yılı sonuna kadar faaliyete başlayacağı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından düzenlenen toplantı ile duyurulmuştu. Aynı toplantıda tramvayın 10 Ocak’ta ihale edileceği de belirtilmişti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın tramvayın ihalesi ile ilgili gazetemize çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

DÜŞÜNCELERİ SORUYORUZ

Tramvay ihalesinin ocak ayı sonunda gerçekleştirileceğini söyleyen Büyükakın şöyle konuştu: “Ticaret Odası yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Tramvay güzergahında yer alan esnafımızın da fikrini alıyoruz. Ben de gittiğimi bütün programlarda vatandaşlara tramvay projesi hakkında neler düşündüklerini soruyorum. Bugüne kadar olumsuz hiçbir tepki almadık. Halk tramvayı benimsedi.

 

HALKA ANLATMAK İÇİN

Kimi bilgi eksikliklerinden doğan olumsuz düşünceler vardı. Onları da konuşarak aştık. 2 yıllık bir çalışma sonucu oluşan projeyi halka anlatmakta bazen sıkıntı yaşıyoruz ancak yılmıyoruz. Kocaeli’nin bu projeye ihtiyacı var ve biz bunu kent halkına anlatıyoruz. Beklemeye razıyız. Bütün halkımıza projenin gerekliliğini anlatana kadar bekleyebiliriz. İhale şartnamemiz hazır ancak ocak ayı sonuna kadar ihaleyi erteledik.”



Manşet Kocaeli


Geri Dön