29 / 03 / 2024

Kocaeli Tuana Evleri'nin 3'üncü etabı tamamlanmayı bekliyor!

Kocaeli Tuana Evleri'nin 3'üncü etabı tamamlanmayı bekliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut tarafından İzmit'in Topçular bölgesinde inşa edilenen Tuana Evleri’nin 3. Etap’ı tamamlanmayı bekliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut A.Ş. İzmit'in Topçular bölgesinde inşa ettiği Tuana Evleri’nin 3. Etap’ını hala tamamlayamadı. Koceli Gazetesi'nden Uğur Enç'in haberine göre; projeden konut alanlar ise mağdur olduklarını iddia ederek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Projeden konut alan Tolga Gündoğan, şu şekilde konuştu:

“Bildiğiniz üzere Kent Konut A.Ş. Tuana 2 ve Tuana 3 evlerinin inşaatını Haldız İnşaata taşere etti. Ben ve 25 aile 2017 Aralık civarı yüzde 20 lansman indirimi ile tanıtıma çıkan Tuana 3 dairelerden satın aldık. Teslim tarihi Ocak 2019 diye satılan daireler maalesef yılın sonuna gelmiş olmamıza rağmen inşaatın ancak yüzde 60'ını tamamlanabildi. Biz bu konuda Kent Konut’a, Büyükşehir Belediyesi’ne hatta Cimer’e başvurularımıza rağmen maalesef Kent Konut hak sahiplerini değil yüklenici firmayı korumakta. Kent Konut ile Haldız arasında yapılan sözleşme inşaat teslim süresi uzatma ile birlikte 2019 Haziran olmasında rağmen ne ceza uygulanmakta ne de hak sahiplerinin mağduriyeti giderilmektedir.” 


Geri Dön