23 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi'ne bağışlanan arazinin akıbeti TBMM'de!

 Kocaeli Üniversitesi'ne bağışlanan arazinin akıbeti TBMM'de!

Kandıra ilçesinde bir aile tarafından üniversite kampüsü yapılmak üzere Kocaeli Üniversitesine bağışlanan arazinin akıbeti TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kandıra ilçesinde bir aile tarafından üniversite kampüsü yapılmak üzere Kocaeli Üniversitesine bağışlanan arazinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Tükkan, ''Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan yaklaşık 30 dönümlük arazi 2016 yılında Cansever ailesi tarafından üniversite yapılması için Kocaeli Üniversitesine bağışlanmıştır. Bu araziye 4 yıllık fakültelerin de olacağı üniversite kampüsünün kısa sürede yapılacağı o dönemde yetkililer tarafından söylenmiş, ancak aradan geçen 3 yıla rağmen bu konuda bir adım atılmamıştır.'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- Kandıra’da 2016 yılında Cansever ailesi tarafından üniversite yapılması için Kocaeli Üniversitesi’ne bağışlanan yaklaşık 30 dönümlük arazide kısa süre içerisinde inşaatın başlayacağı söylenmesine rağmen 3 yıldır neden bir tek çivi dahi çakılmamıştır? Bu inşaatın bu kadar gecikmesinin gerekçeleri nelerdir?
2- Kandıra’nın geleceği açısından önem taşıyan, ilçenin gelişmesine katkıda bulunması için buraya üniversite yapılması amacıyla bağışlanan bu arazinin başka bir inşaat için mi kullanılması düşünülmektedir?
3- Bu arazi üniversite için kullanılmayacaksa ne olarak kullanılacaktır, bu konuda alınmış bir karar var mıdır, bu karar nasıl alınmıştır?
4- Bu araziye hala üniversite yapılması planlanıyorsa bu konuda protokol yapılmış mıdır, yapıldıysa bu ne aşamadadır?


Geri Dön