16 / 04 / 2024

Kocaeli'de otoparklara imar teşviki sağlanacak!

Kocaeli'de otoparklara imar teşviki sağlanacak!

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, yeni otopark döneminin başlayacağını belirtti. Özak, ilçe belediye başkan yardımcılarını konu hakkında bilgilendirdi. Toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’de yeni otopark döneminin başlayacak.




Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, ilimizde yeni otopark döneminin başlayacağını belirtti. Özak, ilçe belediye başkan yardımcılarını konu hakkında bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Hukuk Müşaviri Necmi Özen’in ev sahipliğinde 12 ilçe belediyesinin belediye başkan yardımcıları ve teknik personelin katılımıyla aylık bilgilendirme toplantısı Antikkapı’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’de yeni otopark döneminin başlayacağını belirtti.


 


SUNUM YAPILDI


Büyükşehir’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, “Kocaeli’de yeni otopark dönemi başlıyor. Otopark yapmak isteyenlere imarda kolaylıklar sağladık. Bu kapsamda çalışmalarımızı tamamladık. Hayırlı olsun” dedi. Büyükşehir Meclisi’nden oybirliğiyle geçen imar planı notları değişiklikleri toplantıda değerlendirildi. Aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı olan Özak, katılımcılara yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi.


 


YENİ SİSTEM OTOPARKLAR


Uygulama İmar Planı notlarının revizyonu kapsamında özellikle otoparkların yaygınlaştırılması adına, Mekanik Otoparklar, asansörlü katlı otoparklar gibi farklı tekniklerin oluşturulması görüşüldü. Bu kapsamda katlı otopark yapılarındaki kat artışı gibi uygulamalara yönelik teşviklerin verilmesi gibi farklı plan notları geliştirildi. Yapılan istişareler sonucunda bunların yanı sıra karar verilen her değişikliğin daha sağlıklı kentleşme adına önemli kararlar olduğu, vatandaşa kolaylıklar oluşturulduğu ve uygulamada ortaya çıkan sorunları çözmeye yönelik alternatifler üretildiği ifade edildi.



Kocaeli Gazetesi



Geri Dön