24 / 04 / 2024

Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması sona erdi!

Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması sona erdi!

Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması'nda birincilik ve kincilik ödülü İstanbul Teknik, üçüncülük ödülü İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin oldu...



Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş’ın İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncü defa düzenlediği ‘Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması’ sona erdi. Üniversitelerin mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına fırsat tanımak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada ödüller, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu’nun katıldığı bir törenle sahiplerine teslim edildi. Ödül töreninde konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, “Koçtaş büyüme ve gelişmesini sürdürürken Türkiye ekonomisine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlama sorumluluğuyla hareket ediyor” dedi.


Koçtaş’ın İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncü defa düzenlediği ‘Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması’nın kazananları, ödüllerini İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleşen bir törenle teslim aldı. Törene Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu başta olmak üzere jüri üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Birincilik ve ikincilik ödülü İstanbul’a, üçüncülük ödülü ise İzmir’li öğrencilere gitti


Yüksek Mimar Erol Evgin, Y. Doç. Dr. Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Doç. Dr. Hakan Ertek (Hacettepe Üniversitesi), Prof. Dr. Zafer Ertürk (Kültür Üniversitesi), Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Hasan Şener (İstanbul Teknik Üniversitesi), Yüksek Mimar Tayfun Kutlu’nun (Koçtaş) jüri üyeliği yaptığı ‘Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü’nde okuyan Pınar Erpınar’ın oldu. İkincilik ödülü ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Nilden Başarslan’a gitti. Yarışmada üçüncülük ödülünü ise  İzmir  Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Can Başdoğan, Özhan Gül, Can Ceylaner, Tayfun Çelik kazandı.


Alp Önder Özpamukçu, “Türkiye için katma değer yaratma misyonu taşıyoruz”


Ödül töreninde konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş’ın kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüme ve gelişmesini sürdüren bir kurum olduğuna dikkat çekti. Koçtaş’ın halen 19 ilde 37 mağaza ve 3000’den fazla çalışanıyla perakende sektöründe faaliyet gösteren dev bir yapıya ulaştığını söyleyen Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş’ın büyüme ve gelişmesini sürdürürken Türkiye ekonomisine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlama sorumluluğuyla hareket ettiğine dikkat çekti. Özpamukçu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Koçtaş’ın İç Mekan Tasarım Yarışması ile üniversitelerin mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına fırsat tanımayı ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.


Koçtaş gençlerin geleceğine yatırım yapıyor


Son dönemde Türkiye’de inşaat sektörü ve bu sektöre bağlı olarak gelişen ev geliştirme perakendeciliği sektöründe büyük bir hareketlilik ve ilerleme olduğuna değinen Alp Önder Özpamukçu, sektördeki bu hareketliliğin mimarlık ve iç mimarlık alanında kariyer planlayan gençler için olumlu sonuçlar yaratacağını ifade etti. “Yarışmada bu yıl genç meslektaşlarımızdan konut içinde, yaşama mekanı ile bütünleşik bir mutfak tasarımı hazırlamalarını istedik” diyen Alp Önder Özpamukçu, yarışmaya bu yıl çok iyi projelendirilmiş, uygulanabilir, yaratıcı ve başarılı 45 proje geldiğine değindi. Alp Önder Özpamukçu, “Gençlerin henüz üniversite sıralarındayken kendilerini mesleğe hazırlamaları için onları teşvik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Birbirinden değerli jüri üyeleri ödül alan projeleri seçmekte zorlandı


Büyük ödülün 5.000 TL olduğu Koçtaş’ın İç Mekan Tasarım Yarışması’nda öğrencilerden bu yıl, hayallerindeki ‘açık mutfağı’ tasarlamaları istendi. Yarışmada jüri üyeleri projeleri; iç mekan tasarımı özgünlüğü, kullanılacak ürünlerin kendi aralarındaki ve mekanla olan uyumları, katalog verilerine uyma ve uygulanabilirlik açısından değerlendirildi.


 


1. ÖDÜL


Pınar Erpınar ( İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri)


2. ÖDÜL


Nilden Başarslan (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)


3. ÖDÜL


Can Başdoğan, Özhan Gül, Can Ceylaner, Tayfun Çelik (İzmir Ekonomi Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü)


Geri Dön