29 / 03 / 2024

Kömür fiyatlarında tarihi zirve! Ton fiyatı 500 doları aştı!

Kömür fiyatlarında tarihi zirve! Ton fiyatı 500 doları aştı!

Rusya Ukrayna savaşı ekonomik olarak belirsizliklere yol açtı. Doğal gaz fiyatları rekor seviyeye ulaşırken petrol ise 13,5 yılın zirvesini gördü. Peş peşe gelen zamların ardından bir rekor haberi de kömür fiyatlarından geldi...



Ricketts, kömür fiyatlarının sadece yüksek olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Kömür hiç bu seviyelerde olmamıştı. Bu seviye tarihi zirvelerin kat ve kat üzerinde." ifadelerini kullandı. Kömür fiyatlarının savaşa tepki olarak yükseldiğini belirten Ricketts, "Burada piyasa dinamiklerinden bahsetmek tamamen anlamsız. Kömür fiyatları azalacak, 400 dolar seviyelerinde kalamaz" dedi. 

Kömür fiyatlarında tarihi zirve! Ton fiyatı 500 doları aştı!

Ricketts, Avrupa kömür piyasalarında Rusya'nın çok önemli rolü olduğunu dile getirerek, Almanya'nın buhar ve taş kömürünün 4'te 3'ünü Rusya'dan ithal ettiğini ifade etti. Ricketts, Rus kömüründe bir kesinti yaşanması halinde Avrupa'nın uzun yıllar kömür tedarik etmediği ülkelere yönelebileceğini de açıklamasında dile getirdi.

Avrupa'nın seçeneğinin Avustralya, Endonezya, ABD, Kolombiya, Güney Afrika gibi ülkelerden kömür tedariki olduğunu söyleyen Ricketts, "Burada mesele bu tedarikçilerin hangisi Rusya'dan aldığımız 50 milyon ton kömürün yerine geçmeye yeterli olacağıdır" diye konuştu.

Benzin ve motorine rekor zam! Bu gece depoları doldurun...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön