25 / 04 / 2024

KONE, Türkiye'de fabrika kuracak!

KONE, Türkiye'de fabrika kuracak!

Asansör, yürüyen merdiven ve otomatik bina kapıları konusunda faaliyet gösteren KONE, orta vadede Türkiye'de fabrika kurmayı planlıyor. Haldun Ulusoy, yeni yasaların asansör sektördeki büyümeye katkı sunacağı inancında olduklarını söyledi.



Asansör, yürüyen merpen ve otomatik bina kapıları konusunda faaliyet gösteren KONE, orta vadede Türkiye'de fabrika kurmayı planlıyor. 


Şirket olarak bu sene üzerinde çalışacakları birçok konunun bulunduğunu aktaran KONE Türkiye Genel Müdürü Haldun Ulusoy, "Bunların ilki organizasyonumuzu daha da müşteri odaklı hale getirmek ve teknisyeninden finans direktörüne, insan kaynakları direktöründen resepsiyonistine kadar tüm çalışanlarımızın müşteri odaklı olmalarım sağlamak. Ayrıca önümüzdeki dönemde bölgesel büyümeye yatırım yapacağız. 1990'da geliştirdiğimiz strateji, üretimi sadece Çin, Finlandiya, İtalya, Amerika ve Hindistan olmak üzere beş ülkeyle sınırlamıştı. Ancak şimdi orta vadede Türkiye'de de bir fabrika kurma planımız var" dedi. Asansör ve yürüyen merpan sektörün Türkiye'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle büyüdüğüne dikkat çeken Haldun Ulusoy, yeni yasaların sektördeki büyümenin düzenli bir şekilde gerçekleşmesine katkı sunacağı inancında olduklarını söyledi. KONE olarak asansör ve yürüyen merpen sektörüne göre daha fazla büyüdüklerini ileri süren Ulusoy, "KONE Asansör olarak son üç yüdır çift haneli büyüyoruz. Geçen yıl değişen bir ortamda başarılı bir şekilde faaliyet gösterdik ve kendimizi bu değişimlere adapte ettik. Hedefimiz, gittikçe kentleşen bir ortamda insanların binaların içinde sorunsuz, güvenli, rahat ve bekleme olmaksızın hareket etmelerini mümkün kılan çözümler geliştirmek. 2016 yılında da üzerinde çalışacağımız birçok konu bulunuyor. Müşterilerimizin istek ve dileklerini zamanında karşılamak, müşteri sadakatini artırarak mutlu müşteriler yaratmak, müşteri memnuniyetini hep daha ileriye taşımak biz KONE çalışanlarının önceliği olacak" şeklinde konuştu. 


Finlandiya'da kurulan KONE'nin asansör ve yürüyen merpen sektöründe dünyanın önde gelen firmaları arasında yer aldığına dikkat çeken Haldun Ulusoy, imalatını yaptığı asansör, yürüyen merpen ve otomatik bina kapılarında yenilikçi ve ekoetkin çözümler sunduğunu aktardı. 


Her sektörde olduğu gibi asansör ve yürüyen merpen sektörünün de başlıca sorunlarından birinin eğitimli iş gücü eksikliği olduğunu dile getiren Ulusoy, KONE olarak sektörde deneyimli çalışanlarla hizmet verdiklerini kaydetti. Sektörün geleceğine dair deneyimli iş gücünü artırmak için Şamandıra Meslek Lisesi'nde KONE Eğitim Merkezi'ni kudrduklanm büdiren Ulusoy, yılda200'e yalan KONE çalışanı üe öğrencinin düzenli aralıklarla burada eğitim aldığım söyledi. Bu yıl 39'uncusu düzenlenecek Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul'a son 10 yıldır katıldıklarım da açıklayan Ulusoy, "Bu sene beşinci salondaki 32 metrekarelik standımızda müşterilerimizle bira raya geleceğiz. Fuarda, KONE ProSpace™, KONE MiniSpace™ ve KONE MonoSpace® gibi ürünlerimizi ön plana çıkaracağız" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön