19 / 04 / 2024

Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında inşaatlar tamamlandı!

Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında inşaatlar tamamlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla toplam 6 bin 500 konutun inşaatını başlattıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, bu konutların yarıdan fazlasının teslim aşamasına geldiğini kaydetti




Meram Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğiyle Yenice - Hacı İsa Efendi mahallelerini kapsayan 'Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1220 konutluk ilk etabında inşaatlar tamamlandı. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla toplam 6 bin 500 konutun inşaatını başlattıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, bu konutların yarıdan fazlasının teslim aşamasına geldiğini kaydetti 'Meram'ın ana merkezi olacak1 Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Meram için tarihi öneme sahip bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Serdar Kalaycı, "Yenice ve Hacı Isa Efendi mahallelerini kapsayan bu bölge Meram'ın ana merkezi olacak ve şehrimizin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecek, ilk etapta 23 bloğun yapımı tamamlandı. Bu etaptan sonra 2. etabın ihalesi yapılacak ve 1404 konutla birlikte toplam 2 bin 624 konut yapılacak" dedi. Konevi Konutlan'nın farklı bir mimaride inşa edildiğini ifade eden Başkan Kalaycı, "TOKÎ'nin klasik tiplerinden farklı bir tarzda yapılan bu konutlar, Konya mimarisine uygun bir şekilde planlandı" diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm ödülü Meram Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanındaki çalışmaları ödül getirdi. Mart ayı içinde Ankara'da yapılan AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yanşması'na 'Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi' ve 'Kültür, Tarih ve Eğlence Parkı' projeleriyle katılan Meram Belediyesi'ne bu iki projesiyle birincilik ödülü verildi. 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması'nda Meram Belediyesi iki ayrı projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü. 


Konya'nın ilk uydu kenti Gödene Meram Belediyesi, diğer kentsel dönüşüm projeleri ve kooperatif hamleleriyle daha modern bir Meram için çalışmalarını sürdürüyor. Meram Belediyesi öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde kurulan Seyirtepe Konutlan'nda 672 konutun inşaatı devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, şehrin ilk uydu kenti olan Gödene'deki konutlaşma çalışmalarına dikkat çekerek, "Belediyemiz öncülüğündeki Seyirtepe Yapı Kooperatifi tarafından ilk etapta 15, ikinci etapta 25 blok olmak üzere toplam 1200 daireden oluşacak 40 blok yapılmaktadır" dedi. Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Kovanağzı Mahallesi'nde ise 'Serra Park' ve 'Güven Park' adlarıyla 2 ayrı konut hamlesi başlatıldı Çaybaşı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları Meram Belediyesi öncülüğünde yapımı tamamlanan Çaybaşı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 448 konutluk Mesnevi Konutlan'mn anahtar teslimini 2010 yılı Eylül ayında yaptıklarım hatırlatan Kalaycı, "Bu konutlarda geleneksel Türk mimari anlayışı esas alındı. 


Aynı zamanda 1. dönem milli mimari tarzından da esintilerin olduğu konutlar, çevre düzenlemesi, otoparkı, süs havuzlan, yürüyüş parkurları ve diğer sosyal donatılarıyla Konya'nın önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi" diye konuştu. Çaybaşı 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye öncülüğünde kurdukları 250 konutluk Reyhan Park Konutları'nda da inşaatın hızla devam ettiğini belirten Başkan Kalaycı, "18 bin 334 metrekarelik alanda yapımı devam eden Reyhan Park Konutları'nda toplam alanın yaklaşık yüzde 80'ini yeşil alan, otopark ve çocuk parkı oluşturuyor. Ayrıca bu bloldara hizmet verecek 2 bin 650 metrekarelik yer altı otoparkı yapılacak" dedi. 


Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı Huzurun adresi Meram Belediyesi tarafından Gülbahçe Mahallesi'nde yapımı devam eden yatırımlarda sona gelindi. Konya'nın ilk ikiz yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı tamamlandı. Kır düğün salonunda ise son düzenlemeler yapılıyor. Gülbahçe Mahallesi'ne yaptıkları önemli yatırımlarla bölgenin çehresinin değiştiğini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Bu bölgede yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda yaptığımız yatırımların maliyeti 50 milyon TL'yi buluyor. Çaybaşı Gülbahçe oluyor Mahallesi'nde açtığımız yarı olimpik yüzme havuzundan sonra Gülbahçe ıJHll Mahallesindeki yarı olimpik fl B lt W yüzme havuzunun inşaatı da İIIII,IIIIBI^^ tamamlandı. Konya'nın ilk ikiz havuzu olan bu tesisin bir tarafını kadınlar, bir tarafını ise erkekler kullanabilecek. Aynı ayna 3 farklı düğünün yapılabileceği kır düğün salonunun inşaatı da tamamlandı. 4 bin 300 metrekare toplam inşaat alanı bulunan bu tesiste 2 adet kapalı ve 1 adet açık olmak üzere 3 adet düğün salonu bulunuyor" dedi. 


Posta Konya


Geri Dön