18 / 04 / 2024

Konut alan yabancılar Antalya, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti!

Konut alan yabancılar Antalya, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti!

TÜİK verilerine göre yabancılar, Ocak-Kasını 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekti.




Türkiye'de yabancıların en fazla konut alımında bulunduğu 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu. Yabancılar en çok Antalya, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti. 

 TÜİK verilerine göre yabancılar, Ocak-Kasını 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekti. Antalya'da 6 bin 35, İstanbul'da 5 bin 46, Aydm'da bin 104, Muğla'da 972, Mersin'de 686, Yalova'da 644, Sakarya'da 418, Trabzon'da 189, diğer illerde 848 konutun satışı gerçekleştirildi. Yabancıların konut alımında en fazla tercih ettiği deniz kenarındaki 9 ilin dışında sahile kıyısı olmayan tek kent Ankara'da da 324 konutun satışı gerçekleştirildi. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, ülkedeki istikrarın, Türkiye coğrafyasının, kaliteli konut yapılarının yabancıların Türkiye'yi tercih etmesine neden olduğunu belirtti. 

Taylan, "Türkiye'deki istikrar çok önemli. Türkiye, her konuda dünyanın, Avrupa'nın bü-çok bölgesinden daha modem. Ülkemizin başarısı, istikrarı satışlarda etkili. Eskiden Almanya'dan, Hollanda'dan, İngiltere'den özellikle Didim, Kuşadası bölgelerinde talep yoğundu. Son dönemlerde daha çok körfez ülkelerinden, Rusya'dan talep olduğunu görüyoruz. Deniz iklimi, yeşili bol olan yerler tercih ediliyor" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön