26 / 04 / 2024

Konut almak artık daha kolay! İşte peşinatsız konut kredisi veren bankalar!

Konut almak artık daha kolay! İşte peşinatsız konut kredisi veren bankalar!

Kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte ev almak isteyenler bankalara akın ediyor. Bu anlamda konut almak istiyor ancak birikmiş paranız yoksa üzülmeyin. Evin tamamına kredi alabiliyorsunuz. İşte tüm merak edilenler...



Ev almak için peşin parası olmayanlara bazı bankalar peşinatsız konut kredisi veriliyor. Bu bankalara başvuru yapmak isteyenlerin uygulamaları gereken bir kaç özel teknik bulunuyor. Takvim'de yer alan habere göre; bankalardan kredi alacak vatandaşlar, ev kredisi başvurusu yaptıklarında kredinin en fazla yüzde 80 oranında çekebiliyor. Bu oran evin eksper değerinin ( 80) yüzde seksenidir. Diğer anlamda eksperin yüz bin lira değer biçtiği bir ev için en fazla seksen bin lira konut kredisi çekilebilir. Vatandaş geriye kalan 20 bin lirayı ev sahibine ödemediği durumda evi satın alamaz. Ev sahibi olabilmeniz için bankaların size tamamını yani yüzde yüzünü ödemesi gerekir. Bankanın evin tamamını ödemesi için 2 farklı yöntem bulunuyor.

PEŞİNATSIZ KONUT ALMA YÖNTEMLERİ

Peşinatsız ev alma yöntemi 1; Eksper değerini yüksek gösterme,

Parası olmayanlara ihtiyaç kredisi yöntemi 2; %20 oranında ihtiyaç kredisi verme,

Peşinatsız konut kredisi çekme yöntemi 3; Başka bir gayrimenkulü ipotek altına almadır.

Eğer ihtiyaç kredisi çekebilecek durumda değilseniz, taşınır veya taşınmaz malınızı teminat gösterebilirsiniz.

Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Tarafından %20 İhtiyaç Kredisi Yöntemi

Tüm bankaların hesaplamaları ancak ve ancak %80 oranında peşinata kadardır. Akbank, İş bankası, TEB, Finansbank, Denizbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası parası olmayan kişilere evin değerinin yüzde seksenine peşinatsız kredi verebilirler. Bazı banka şubeleri hazırlamış oldukları kredi paketleri ile müşterilerine ayrıca bir ihtiyaç kredisi imkanı sunarlar ve bu ihtiyaç kredisini evin %20 oranında peşinat kadar, müşterilerine peşinatsız konut kredisi sunuluyor.

Örneğin satın alacağınız evin değeri 200.000 TL. Eksper firması da evin değer hesaplaması sonucunda fiyatını 200 bin lira olarak belirledi. Bu durumda 200.000/ yüzde 80 hesaplamasıyla 160 bin lira konut kredisi çekebilirsiniz. İhtiyacınız olan 40 bin lira için ise bireysel ihtiyaç ve tüketici kredisi çekebiliyorsunuz.

Garanti bankası, Akbank, İş Bankası, HSBC, TEB, Vakıfbank, Ziraat, Finansbank, Denizbank peşinatı olmayanlara ev almak için ihtiyaç kredisi veriyor.

Konut Kredisi Masrafları Nelerdir?

Ferdi kaza ve hayat sigortası 100 lira ile 400 lira arasında değişiyor. Tespitinde ev sahibinin yaşı, kaç para ev kredisi çektiği ve evin durumu göz önünde bulunduruluyor. Konut kredisi dosya masrafı ortalama 500 lira civarında oluyor. Hakem heyetleri tarafından geri alınabilinen bu masraf için bankalar halen konut bu ücreti almaya devam ederler. Bu ücretin geri ödenmesi için talepte bulunmayan kişiler ise, kaderlerine razı olarak bu parayı öderler. Ancak hakem heyetine başvuranlar ise basit bir dilekçe ile parayı geri alabilirler. Yine bu parayı ödemek istemiyor iseniz, yaşadığınız yerde hizmet veren bir avukata başvuru yapmak 25 TL. noter vekalet ücreti ile bankalara ödediğiniz dosya masrafını geri alabilirsiniz.


Geri Dön