28 / 03 / 2024

Konut almak için en uygun dönem!

Konut almak için en uygun dönem!

Tona Yapı ve Safa İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal gerçekleşen seçim sonrası inşaat sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Erdal “Yatırım yapmak için en doğru zaman” dedi. 



Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün seçim sonrası hareketleneceğini dile getiren İlhan Erdal şu açıklamalarda bulundu: “ Görüyoruz ki şu an konut sektörü bir süreç içerisinde. 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. Ülke ve millet olarak, daha önceki seçimlerden farklı, yeni bir Hükümet sisteminin oylandığı çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Biz yatırımcılara bu noktada büyük işler düşüyor. Bizlerin çaba ve gayretleri ile 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. TÜİK Mayıs ayı verilerine baktığımızda da bu sürecin işlemeye başladığını görüyoruz. Ülke genelinde mayısta satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 16,07 artış gösterdi. Konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,7 artarak 119 bin 655 olarak gerçekleşti. Ankara’da gerçekleşen satış oranı 11 bin 919 oldu.”

“Bu süreçte üretim ve yatırım çarkları biz iş adamları tarafından durmamalı.” İfadelerini kullanan İlhan Erdal sözlerine şunları ekledi: “ İnşaat sektörü demir çelik fiyatlarının yükselmesi ile bizleri olumsuz etkiledi. Sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bunu ilgililere aktardık. Bir nebze geriye geldi ama tam istenilen noktada değil. Bu durumu konut piyasasına, yatırımcılar olarak yansıtmadık. Konut alacaklar için içinde bulunduğumuz dönem faiz oranları da iyileştirilmişken en uygun dönem.” diye açıklama yaptı. 
 


Geri Dön