26 / 04 / 2024

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul şirketi olan Redstone'un Bostanlı ve Bağdat Caddesi şubeleri açıldı. Açılışa katılan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Konut fiyatları neden artıyor?

Konut sektörüyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Evrim Kırmızıtaş Başaran, “2021 yılı verilerinde en çok dikkat çeken veri; kira artışlarının yüzde 100-150 oranında olması ve kira artışında İstanbul ilk sırada yer alıyor. Satışta ise İstanbul Türkiye’de 5. sırada yer alıyor. Konut fiyatlarındaki bu hızlı yükselmenin sadece TL’nin değer kaybına bağlı olduğu düşünülüyor ancak aslında asıl sebep arz-talep dengesindeki değişim. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada pandemi süreci konut üretim süreçlerini olumsuz etkiledi. İnşaatların çoğu kesintiye uğradı” şeklinde konuştu.

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat maliyetleri, arz talep dengeleri, döviz kurlarının hızlı yükselişi derken özellikle geçtiğimiz 2 sene içerisinde konut sektöründe ciddi sıkıntılar ve dengesizlikler yaşandığına değinen Evrim Kırmızıtaş Başaran sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ev satış fiyatlarındaki ve kira fiyatlarındaki yüksek artışlar ise her ne kadar piyasadaki dengeler yerine otursa da kısa vadede geri çekilmesini beklemiyoruz. Çünkü orada tüketici taleplerinin değişmesi, konut üretim dengeleri, enflasyon gibi pek çok farklı faktörün bir araya gelmesi söz konusu. Fiyatların hızla geri çekilmesini bu nedenle kısa vadede çok mümkün görmüyoruz.”

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!


Geri Dön