19 / 04 / 2024

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul şirketi olan Redstone'un Bostanlı ve Bağdat Caddesi şubeleri açıldı. Açılışa katılan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Türkiye’den dünyaya açılan ilk global gayrimenkul franchise sistemi olma özelliğine sahip olan Redstone yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor. Redstone’un Bağdat Caddesi şubesinden sonra yurtiçindeki franchise’ı olan İzmir Bostanlı şubesi de açıldı.

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bağdat Caddesi, gayrimenkul sektörü açısından sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de en stratejik lokasyonlarından biri. Keza İzmir de sektör açısından çok önemli şehirlerimizden biri. Hızlı şubeleşmemize buralarda devam etmek bizim için çok önemli. İzmir Bostanlı’da Mert Akbaş, Ömer Celeb ve Gökhan Coşkun ortaklığında kurulan REDSTONE Vega, yurt çapında büyük başarılara imza atacak” dedi. 1 yılın sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başaran sözlerine şöyle devam etti: “Kısa sürede Rusya, Güney Afrika, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Polonya, İngiltere ve şirketimizin ofisinin de bulunduğu Amerika’nın da dahil olduğu 9 ülkeye franchise verdik. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs başta olmak üzere pek çok ülkeden yatırımcılarla da görüşmelerimiz sürüyor. 3 yıl için şube sayımızı 300’e çıkararak pazar lideri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

“Sektördeki en iyileştirilmiş franchise sistemini biz sunuyoruz”

Gayrimenkul sektöründe kendi markasını yaratan ve bunu global olma iddiasıyla başlatan Evrim Kırmızıtaş Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sahadan gelmenin avantajıyla, diğer firmaların zayıf oldukları noktaları ve eksiklerini biliyorum. Bu da REDSTONE’un sunduğu fırsatları ve rakamları da daha avantajlı hale getiriyor. Örneğin; sektörde broker’ların genel merkeze cirodan verdikleri pay olan ‘royalty’ ücreti, ortalama yüzde 10 iken bu rakam bizde yüzde 5. Ayrıca global şirketlerin franchise ücretleri Türkiye’de 30 bin dolar, yurtdışında ise 100 bin dolarlara kadar çıkıyor. Biz bu rakamı 100 bin TL’ye sabitledik. REDSTONE olarak gayrimenkul franchise sistemindeki tüm rakamlarını ‘iyileştirilmiş’ ve ideal oranlarda sunuyoruz. Çünkü beraber kazanmak ve Türkiye’nin bu anlamda yurtdışına açılan ilk markası olmak istiyoruz.”


Geri Dön