19 / 03 / 2024

Konut fiyatları yüzde 13 arttı!

Konut fiyatları yüzde 13 arttı!

MORTGAGE Uzmanı Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Şubat ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli...



MORTGAGE Uzmanı Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Şubat ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. 


İstanbul ilk sırada  Şubat ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il ise yüzde 1.24 artışla İstanbul oldu. 


"Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 34 oramnda, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 13.67 oranında yükseldi. 


Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 20.02 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, yüzde 6.13 ile en düşük artış ise Antalya'da gerçekleşti. Bir önceki aya göre bakıldığında İstanbul, metrekare başma yüzde 1.39 değer artışıyla, Şubat 2014'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Ayın dönemde metrekare başma konut sataş fiyatları, Bursa'da yüzde 1.22, İzmir'de yüzde 1, Ankara'da yüzde 0.77, Adana'da yüzde 0.59, Antalya'da yüzde 0.57 arttı. 


Sözcü Gazetesi 


Geri Dön