29 / 03 / 2024

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..



Türkiye'de son dönemde artan kiralık ve satılık konutların fiyatları orta direk diye tabir edilen gelir gruplarının konuta erişimini neredeyse imkansız hale getirdi. Konut fiyatlarını dizginlemek isteyen hükümet ilan sitelerine bildirim zorunluluğu getirdi.

Hükümet belirli şartları sağlayanlara yüzde 0,99 faizle ayda 28 bin 555 lira geri ödeme ile 10 yıl vadeli 2 milyon lira kredi teşvik paketi sundu. Söz konusu paket orta ve alt gelir grubunun ödeyebileceği limitlerin çok üzerinde kaldı üstüne üstlük paketin açıklanmasıyla konut fiyatları iyice yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar Raporu'nda, "Konut piyasasında, liralaşma stratejisiyle birlikte döviz kurunda sağlanan istikrar, enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve konut arzının toparlanmasıyla birlikte konut fiyatlarında normalleşme yaşanması beklenmektedir" denildi.

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Peki ucuz konuta erişmek için çözüm formülü ne? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön