18 / 04 / 2024

Konut hesabında 110 milyon lira birikti!

Konut hesabında 110 milyon lira birikti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut hesabı sisteminde yaklaşık 7 bin katılımcı ve 110 milyon liralık birikmiş tasarruf bulunduğunu söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut hesabı sistemi kapsamında gerekli olan en az 3 yıllık tasarruf süresini yakın zamanda dolduran katılımcıların devlet katkısı başvuruları başladı ve yıl sonuna kadar sistemden katılımcılara devlet katkısı ödemelerine başlamayı planlıyoruz." diye konuştu.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin konuşulduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum gerçekleştiren Albayrak, yeni araç ve yöntemlerle ülke tasarruflarını artırmak ve tasarruf kültürünü güçlendirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

 Konut hesabında 110 milyon lira birikti!

7 bin kişi konut hesabı açtı

Uygulaması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen konut hesabı sisteminde yaklaşık 7 bin katılımcı ve 110 milyon liralık birikmiş tasarruf bulunduğunu anlatan Albayrak, sistem kapsamında gerekli olan en az 3 yıllık tasarruf süresini yakın zamanda dolduran katılımcıların devlet katkısı başvurularında bulunduklarını ve yıl sonuna kadar sistemden katılımcılara devlet katkısı ödemelerine başlayacaklarını aktardı.

Finansal istikrarı, ülke kalkınmasının odak noktası olduklarını söyleyen Albayrak, bu vizyonla Finansal İstikrar Komitesini, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi şeklinde yeniden yapılandırdıklarını sözlerine ekledi.

 Konut hesabında 110 milyon lira birikti!

Attıkları adımlarla uzun vadeli kalkınmanın temel yapı taşlarını oluşturduklarını anlatan  Bakan Albayrak, "Finansal sistemi yakından izleyerek koordinasyon içerisinde alınan kararlar etkin şekilde hayata geçirildi ve ülkemiz ekonomisi uluslararası gözlemcilerin karamsar beklentilerini boşa çıkararak pozitif büyüme ivmesini yakalamayı başardı." dedi.
 

İlk kez ev alacaklara 25 bin TL'lik destek!

Hangi konutlar için devlet katkısı alınabilir?

 


Geri Dön