28 / 03 / 2024

Konut kiraları neden yükseldi?

Konut kiraları neden yükseldi?

Gündemdeki konukları Hürriyet’in tecrübeli kadrosu ile ele alan Hürriyet Bizimle'de bu hafta son günlerde gündemden düşmeyen kira artış oranları ve konut satışındaki arz-talep dengesi değerlendirildi.



Moderatör Fulya Soybaş ve Gülistan Alagöz yüz yüze eğitimin başlaması ve düğün sezonunun açılmasıyla daha çok gümdeme gelmeye başlayan kiralık konut sorununu, konut sıkıntısında ortaya çıkan arz- talep dengesizliğini değerlendirdi. Türkiye’nin gündeminin konuşulduğu Hürriyet Bizimle’de senelik kira artış oranının yüzde 50’ye çıkması, kiracıların ve konut sahiplerinin hakları ve ‘İstanbul büyük depreme ne kadar hazır?’ sorusu da gündem başlıklarından oldu. 

Konut kiraları neden yükseldi?

Hürriyet Gazetesi’nin emlak ve gayrimenkul alanındaki tecrübeli ismi Gülistan Alagöz, “Şu an İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de konut bulmak zor- bulduğumuz konutların fiyatları ulaşılabilir değil, gerçekçi de değil. İstanbul özelinde yüzde 300’lük bir artıştan bahsediyorlar. İl geneline bakarsak da yüzde 50 kira artışından bahsedebiliriz” diye konuştu. 

Konut kiraları neden yükseldi?

Kiraya talebi yükselten faktörlerden birinin de kredi faiz oranları olduğuna dikkat çeken Alagöz, “Psikolojik sınır yüzde 1’dir. Eğer kredi konut faizi yüzde 1’in altına inerse vatandaş alıma geçer kiracılar ev sahibi olur. Aslında beklenen bir faiz indirimi de var” açıklamasında bulundu.  

İstanbullular ev bulamıyor!

Kira fiyatları son 1 yılda ne oldu?


Geri Dön