26 / 04 / 2024

Konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesi sektöre can suyu olacak!

Konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesi sektöre can suyu olacak!

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, hükümetin konut alımında vergi ve tapu harcını düşürmesinin hemen ardından bankalardan da gelen konut kredisi desteğini değerlendirdi..



İnşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü markası AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, hükümetin konut alımında vergi ve tapu harcını düşürmesinin hemen ardından bankalardan da gelen konut kredisi desteğine ilişkin olarak “Konut kredilerindeki oranın yüzde 1’in altına çekilmesi, inşaat sektörüne can suyu olacak” dedi.

Vergi ve tapu harcı indirimlerinden sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın duyurusunu yapmış olduğu konut kredisi desteğinin detayları da netleşti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankası ile yine iki kamu katılım bankası Ziraat ve Vakıf Katılım 3 aylık süreyle yüzde 1,25 ile yüzde 1,35 aralığında olan faiz oranları, yüzde 1’in altına çekildi.

“Sektöre büyük ivme kazandıracak”

Hükümetin desteğiyle vergi ve faiz oranlarında sağlanan indirimin inşaat sektörünü tekrar canlandıracağını ifade eden Muhsin Bayrak, “Geçtiğimiz günlerde açıklanan imar barışı, KDV ve tapu avantajlarıyla inşaat maliyetlerinde iyileştirmeye gidilmiş olacak. Yine Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı yüzde 1’in altındaki konut kredisi, inşaat sektörüne büyük ivme kazandıracaktır. Düşük faiz oranlarıyla konut alımı kolaylaştırılarak, sektördeki durgunluğun önüne geçilecektir” dedi.

“Devlet bütçesine yük oluşturmayacaktır”

Hükümetin birbirini destekleyen kampanyalar yaptığını belirten Bayrak, “KDV ve tapu harcındaki indirimler ile konu kredisi faizinin düşürülmesi birbirini destekleyen kampanyalar oldu. Kampanyalar konut satışlarını artıracağından devlet bütçesine yük de oluşturmayacaktır” diye konuştu.

 


Geri Dön