24 / 04 / 2024

Konut kredisi başvuru şartları 2020!

Konut kredisi başvuru şartları 2020!

Kredi faiz oranlarında Merkez Bankası tarafından yapılan indirim sonrasında düşüş meydana geldi. Bu anlamda nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar için faiz oranları cazip hale geldi. Peki konut kredisi nasıl alınır? Konu kredisi başvurusu şartları neler?



Kredi faiz oranlarında Merkez Bankası tarafından yapılan indirim sonrasında düşüş yaşandı. Bu anlamda nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar için cazip faiz oranları belirleniyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; koronavirüs salgını ile mücadele edilen şu dönemde başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankalar vatandaşlara nefes aldıracak kredi imkanları sunuyor. Bu anlamda bankalar Mayıs ayında da kredide yeni imkanlar sunmayı sürdürüyor.

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi, kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen kredilerden biri. Konut kredisiyle birçok kişi ev sahibi olma imkanı yakaladı. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı koşullar gözetilmekte.

Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev kredi kullanmına uygun olmalı. eğer uygun değilse, konut kredisi başvuruna onay verilmez. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek ederler. Bu koşulla müşterinin konut kredisi onaylanır. Bankalar tarafından kredi miktarı evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak verilir. Yani asla alacağınız evin fiyatının hepsi için kredi çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından belirlenir. Verilecek kredi miktarı da o şekilde hesaplanır. Diğer bir en önemli koşul kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri unsur kredi notunun iyi olmasıdır.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok azdır. Bu yüzden bankalara ödemelerinizi aksatmadan yapmanız önemli. 

Konut kredisinde geri ödeme planı da önem arzeder. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı haline gelebilir. Bu yüzden ödeme planı iyi oluşturulmalı. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasında. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı yapılabilir. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evi riske atmazsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi güncel faiz oranları!

Emekliye düşük faizli konut kredisi desteği!


Geri Dön