28 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98'e indi mi?

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98'e indi mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun geçtiğimiz günlerde açıkladığı konut faiz oranlarının yüzde 0.98’e indirilmesi vatandaşların büyük bölümü tarafından yanlış anlaşıldı.



28 Ağustos’ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenlenen basın toplantısında yeni konut kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında geçerli olmak üzere konutlarda yüzde10 indirim yüzde 10 peşinat ve yüzde 0.98 faiz oranı üzerinden konut almak mümkün.

Fakat vatandaş tarafından karıştırılan durum şu olmuş. Bu indirim ve faiz oranları sadece kampanya kapsamındaki marka konutlarda mevcut. Şu an için 33 proje dahilinde uygulanan kampanya haricinde konut almak isteyen vatandaş bankaların konut kredisi ürünlerinden yararlanacak.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarının ortalaması yüzde 2.28 seviyesinde seyrediyor. En düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.65 olarak karşımıza çıkıyor.

Mayıs-Haziran döneminde olduğu gibi konut kredisi faiz oranları yüzde 0.98 faiz oranını indirilmedi. Çoğunluğu İstanbul’da olan 33 markalı konut projesi kapsamında sadece yüzde 0.98 faiz oranı uygulanıyor. Bunun haricinde konut almak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi üzerinden konut alabilecekler.

15 soruda Türkiye için kazanç vakti kampanyası!
 

KrediPazarı
 


Geri Dön