25 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinde indirim bitiyor mu?

Konut kredisi faizlerinde indirim bitiyor mu?

Ekonomist Ali Ağaoğlu, "Geçen yılın haziran ayına göre konut satışları yüzde 209 artmış. Kredi ile alınan konut miktarı yüzde 1280 artmış. Konut fiyatları da yüzde 25-30 arttı" dedi...



Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ, Merkez Bankası'nın son hamlesi ışığında ekonomi politikalarına ilişkin konuştu. Kredi artışı ile büyüme arasındaki ilişkileri değerlendiren ikili, cari açıktaki artışı konuştu. 

Konut kredisi faizlerinde indirim bitiyor mu?

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ali Ağaoğlu, "Türkiye'nin normal büyüme patikası yüzde 4.5'dur. Biz ne zaman KGF'lerle 7.4 büyüdük, ertesi yıl küçülmek zorunda kaldık. Şimdi bugün de 3. çeyrekte büyüme beni şaşırtmayacak. Geçen yılın haziran ayına göre konut satışları yüzde 209 artmış. Kredi ile alınan konut miktarı yüzde 1280 artmış. Şimdi aynı anda konut fiyatları da yüzde 25-30 arttı. Eş dost birbirlerine evlerini satarak kredi aldılar" şeklinde konuştu.

Güldağ ise, "Aslında ekonomiye gerçekten katkısı olan ilk el konut satışları. Ancak satışların çoğu ikinci el konutta. Ama o ikinci el piyasa hareketinin de kendine göre bir işlevi var. Borç kapamaya, borç ödemeye yaradı" dedi. "Kredilere yavaş yavaş fren gelecek gibi" diyen Güldağ, "Konut kredileri örneğin hız kesmeye başladı. Faizler yeniden artma eğilimine girdi" dedi.

Konut kredisi faizleri yükseliyor! 

Konut kredisinde avantaj 1.elde!


Geri Dön