29 / 03 / 2024

Konut kredisi faizlerinin seyri 16 Ocak’ta belli olacak!

Konut kredisi faizlerinin seyri 16 Ocak’ta belli olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 16 Ocak 2019’da Para Politikası Faizlerini belirleyecek. Bankaların konut kredisi ve diğer tüm kredilerinin faizleri merkezin kararından sonra direkt etkilenecek...



16 Ocak Çarşamba günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleşecek. Aralık ayında yüzde 0.40 düşüş olarak açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonrasında 2018 yılı tüketici fiyat artışı yüzde 20.30 olarak neticelendi. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de yılı yüzde 33.64 artış ile kapattı.

Piyasaları ve vatandaşı rahatlatmak için birçok sektörde KDV indirimleri, esnaflara kredi desteği, kredi kartı borçlarına refinansman olanakları sağlandı.

Gelişmeler ışığında Merkez Bankası’nın 16 Ocak Çarşamba günü açıklayacağı politika faizleri merakla bekleniyor. Ekonomistlerin tahminleri merkezin sıkı para politikasına devam ederek faizlerde indirime gitmemesi yönünde.

Konut Kredisi Faizleri Karadan Nasıl Etkilenir?

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Bankaların kredi faiz oranları repo faizlerinden ve risklerden direkt olarak etkileniyor. Ekonomik gelişmelere göre zaman zaman kısa vadelerdeki kredilerde faizlerini biraz daha rahat düşük seviyelere çekebilen bankalar uzun vadeli konut kredisi gibi kredi ürünlerinde risklerden ötürü kredi faiz oranlarını Para Politikası Faizlerine uygun şekilde hareket ettiriyor.

16 Ocak’ta merkezin faiz indirimine gitmesi durumunda bankaların konut kredisi faiz oranlarının hızla düşüş göstermesi tahmin ediliyor. Tahminlerin çoğu gibi faizlerde değişikliğe gidilmezse de konut kredisi faiz oranlarının yavaş da olsa düşüş trendinde devam etmesi tahmin edilse de ciddi düşüşler beklenmiyor.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! İşte son durum!

İki banka konut kredi faizini düşürdü!

0,98 faizle konut kredisi kullandıran 7 banka!


Geri Dön