26 / 04 / 2024

Konut kredisi hesaplamasında yeni dönem! 

Konut kredisi hesaplamasında yeni dönem! 

Bankalar 2021 bahar ayları için konut kredisinde yeni kredi fırsatlarını açıkladı. Yeni kampanya dahilinde 200 bin TL'ye kadar kredi çekerek 120 ay vade ile ödeme imkanı sunuluyor. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar yeni faiz oranları hesaplamalarını araştırıyor. 



Konut kredisinde 2021 bahar faiz oranları bankalar tarafından açıklandı. Takvim'de yer alan habere göre; 200.000 TL'ye kadar kredi çekip 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün.  Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi veren bankaları araştırmaya devam ediyor. 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların kredi kullanmak istediği bankaları ziyaret etmeleri gerektiriyor. Burada konut kredisi için başvuru formu doldurmanız istenecek. Sonrasında ise kimlik bilgileri ile kredi sicil bilgisi sorgulanacak. 

Konut kredisi hesaplamasında yeni dönem! 

Seçilen kredi türüne göre ödeme süresi ve ödeme planı kredi miktarını belirleme gibi işlemlerin belirlenmesinin ardından geri ödemede tutarında kullanılan kredi ve vergi tutarlarının çıkartılmasıyla kalan faiz miktarları belirleniyor. Aylık olarak ne kadar faiz ödeneceği de ödeme planında sizlere banka temsilcileri tarafından anlatılıyor. 

Konut kredisi hesaplamasında yeni dönem! 

Ev kredisi nasıl kullanılır? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi kullanmak istediği bankayı ziyaret ederek krediye uygunluk durumunu sorgulaması gerekiyor. Kredi için uygun bulunması durumunda konut kredisi içinde ekspertiz ücreti de talep edilir ve konutun değeri belirlenerek bu değerin yüzde seksen oranında kredi kullanılmasına izin verilir. Geriye kalan yüzde 20'lik tutar da peşin olarak alıcıdan tahsil edilir. 

Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!


Geri Dön