26 / 04 / 2024

Konut kredisi kaç günde onaylanır?

Konut kredisi kaç günde onaylanır?

Sabit geliri olan ancak konut almak için yeterli nakit parası bulunmayan herkes, bankaların konut kredisi paketlerinden yaralanarak, ev sahibi olabiliyor. Peki konut kredisi kaç günde onaylanır?



Konut kredisi kaç günde onaylanır?

Sabit geliri olan ancak konut almak için yeterli nakit parası bulunmayan herkes, bankaların konut kredisi paketlerinden yaralanarak, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor.


Konut kredisine başvuru sürecinde bankadan bankaya birtakım değişiklikler olmak ile birlikte; genel hatları ile aynı işliyor. Ancak öyle ki bir bankanın kredi vermediği birine veya bir daireye bir başka banka kredi verebiliyor. Bu sonuç, bankaların müşteri profili için yapmış olduğu tanımlaya göre değişiyor.


Konut kredisi kullanmak için ilk başvuru bankaya gidilerek yapılabileceği gibi; internet üzerinden de yapılıyor. Ön talebin onaylanması halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor. Peki konut kredisi kaç günde onaylanır?


Bankaların konut kredisi kullandırma süreci, kişinin bankaya yaptığı başvuru ile başlıyor. Akabinde ekspertiz kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini belirliyor. Ekspertiz evin ancak yüzde 75'ine kredi verebiliyor.


Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. 


Kredi talebinin onaylanması halinde kredinin kullandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor. 


Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön